Acasă Cultura Biblioteca Austria din Timişoara – 20 de ani de la înfiinţare

Biblioteca Austria din Timişoara – 20 de ani de la înfiinţare

498
DISTRIBUIȚI

Cu peste 10.000 de volume în acte, Biblioteca Austria din Timişoara este cea mai mare bibliotecă cu cărţi şi periodice în limba germană din partea de vest a României. Inaugurarea Bibliotecii Austria din Timişoara a avut loc cu mare fast pe 20 februarie 1992. 

Atunci, la Timişoara a venit ministrul de Externe al Austriei din acea perioadă Alois Mock. Înfiinţarea instituţiei, care în prezent este o filială a Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara, se integrează în tradiţia celor trei secole de prezenţă austriacă în Banat, când  oraşul este numit „Mica Vienă”.

Pe 4 mai, de la ora 9.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” (Bd. V. Pârvan, nr. 4A), se desfăşoară Sesiunea Internaţională „Biblioteca Austria din Timişoara – 20 de ani de la înfiinţare”. Va fi prezent Excelenţa Saa ambasadorul dr. Martin Eichtinger (foto), coordonatorul Secţiei de Politici Culturale din cadrul Ministerului Federal pentru Relaţii Europene şi Internaţionale al Republicii Austria, şi Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la Bucureşti. Momentul deosebit al acestui  manifestării aniversare îl constituie acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara Excelenţei Sale, ambasadorului Martin Eichtinger. 

Comentarii

comentarii