Acasă Cultura Biblioteca Judeţeană Timiş – din nou cea mai bună bibliotecă din România

Biblioteca Judeţeană Timiş – din nou cea mai bună bibliotecă din România

342
DISTRIBUIȚI

bun de tipar

„Bun de Tipar” – Gala Industriei de Carte din România a ajuns la a doua ediţie. Anunţarea câştigătorilor de anul acesta a avut loc joi, 25 aprilie, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României. Biblioteca Judeţeană Timiş (B.J.T.) a câştigat premiul pentru Cea mai bună bibliotecă. B.J.T. obţine pentru a doua oară consecutiv prestigioasa distincţie, instituţia fiind premiată şi la prima ediţie a Galei (2012). Timişoara a mai fost prezentă pe lista nominalizărilor prin două cărţi, un e-book, două biblioteci şi o librărie.

„Am pornit de la premisa că manifestările, campaniile de promovare a lecturii sunt cel mai activ şi direct serviciu oferit comunităţii, o modalitate decisivă de a atrage oamenii şi de a redefini statutul bibliotecii. 2012 a fost şi un an de intense transformări administrative. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, am relocat două secţii şi renovat mai multe spaţii. Conceptul nostru rezidă în a crea plusvaloare culturală. Prin iniţiative precum Fototeca sau O lume în jurul cărţii, B.J.T. generează conţinut cultural, creând unul dintre cele mai originale fonduri documentar-artistice româneşti. De asemenea, instituţia realizează experimente estetice proprii, care să poată sta la baza unor viitoare activităţi aducătoare de profit: proiecte de design, decoraţiuni, papetărie şi altele. Sunt iniţiative mai puţin obişnuite, dar cu atât mai necesare, credem, în peisajul bibliotecilor autohtone”, declară scriitorul Tudor Creţu, managerul B.J.T.

Vineri, 26 aprilie, de la ora 19.00, are loc evenimentul BiJuTeriile B.J.T., o expoziţie-paradă de bijuterii şi vestimentaţie „ca la carte”. În cadrul evenimentului va fi prezentat trofeul proaspăt câştigat. B.J.T. are un fond de circa 750.000 de volume, cel mai vechi datând din anul 1500. Odată cu lansarea Agendei culturale 2013, B.J.T. promite o serie de proiecte-premieră.

Comentarii

comentarii