Acasă Actualitate Bicicliștii din Timișoara au primit de Paști o parcare acoperită și securizată,...

Bicicliștii din Timișoara au primit de Paști o parcare acoperită și securizată, la Palatul Administrativ – foto

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a finalizat noua parcare securizată pentru biciclete, amplasată la Palatul Administrativ din Timișoara. În locul a două asemenea locuri destinate autovehiculelor a fost ridicată parcarea pentru biciclete pe care administrația județeană a aprobat-o în urmă cu câteva luni.

Forfotă mare, în zilele de dinaintea Paștelui, în parcarea Palatului Administrativ din Timișoara. Mai mulți meșteri montau o structură metalică având acoperișul de culoare verde. Misterul construcției a fost lămurit de Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș: 2 locuri de parcare pentru biciclete = 20 de locuri de parcare pentru autovehicule. Așadar, vorbim despre o nouă parcare pentru biciclete.

„În parcarea de la Consiliul Judeţean Timiş iepurașul a venit puțin mai devreme.

De acum puteți să veniți cu bicicleta la CJT pentru că aveți unde s-o parcați în condiții excelente și în maximă siguranță. Inaugurăm prima parcare de biciclete ca-n Olanda, din Timișoara. Sunt încântat că pașii pe care i-am făcut în ultimele luni, pentru a contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de calitate pentru transportul alternativ din județ, încep să se vadă”, spune Moș.

Strategia VeloTimiș nu este doar despre piste de biciclete, ci despre încurajarea timișenilor să aleagă cât pot de des transportul nepoluant, subliniază acesta, menționând că lipsa siguranței lăsării bicicletei în o parcare fiind unul dintre motivele pentru care oamenii aleg alte mijloace de transport.

”Lipsa locurilor de parcare sigure este pe lista motivelor pentru care unii timișeni nu aleg să folosească bicicleta pentru drumurile zilnice – am ascultat această nevoie și am venit cu o primă soluție. Planul este ca astfel de parcări moderne să fie amplasate în cât mai multe locuri unde este nevoie de ele”, a mai anunțat Cristian Moș.

Conform acestuai, în parcarea Consiliului Județean Timiș a fost amplasată cea mai modernă parcare de biciclete din Timișoara. Aceasta este dotată cu cea mai recentă generație de sisteme de parcare pentru biciclete pe două niveluri, aici li se permite utilizatorilor să depoziteze bicicletele una deasupra celeilalte, dublând astfel capacitatea de depozitare. Tot aici bicicliștii pot să-și umfle roțile de la bicicletă folosind sistemul Velopump Air pus la dispoziție. Iar posesorii de biciclete și trotinete electrice își pot încărca gratuit vehiculele. Parcare e luminată, are chiar și semne de circulație montate pe structura metalică!

Comentarii

comentarii