Acasă Actualitate Bicicliştii sunt convocaţi la „Pedalarea de primăvară”

Bicicliştii sunt convocaţi la „Pedalarea de primăvară”

436
DISTRIBUIȚI

Bicicliştii din Timişoara sunt convocaţi pe 24 aprilie la „Pedalarea de primăvară”. Evenimentul este menit să încurajeze adoptarea bicicletei ca alternativă de deplasare în scop recreativ sau sportiv, dar şi în activităţile cotidiene. Organizatorii, Verde pentru Biciclete, se aşteaptă şi în acest an la un record de cel puţin 1000 de participanţi, care vor semnalare, din nou, autorităţilor locale nevoilor bicicliştilor de a beneficia de infrastructura necesară. „Pedalarea de primăvară” îşi propune să continue seria de activităţi în aer liber menite să încurajeze utilizarea bicicletei ca alternativa economică şi non-poluantă de transport în Timişoara. De asemenea, evenimentul doreşte să dea un exemplu pozitiv prin promovarea personalităţilor locale şi nu numai, care utilizează bicicleta ca mijloc de transport.
Punctul de start al traseului „Pedalarea de primăvară” este Parcarea Timco de pe str. Circumvalaţiunii. Aici va avea loc, de la ora 10, şi acţiunea de distribuire a numerelor de bicicletă, acţiune premergătoare plimbării prin oraş. Traseul plimbării va fi acelaşi ca şi cel de anul trecut, respectiv: Timco – Str. Circumvalaţiunii – Str. Republicii – Bld. Carol – Str. Mihai Viteazu – Str. Vasile Pârvan – Str. Cluj – Str. Arieş – Bld. Liviu Rebreanu – Calea Şagului – Str. Iuliu Maniu – Str. Pop de Băseşti – Str. Gării – Str. Republicii – Str. Circumvalaţiunii – Timco.
 „Pedalarea de primăvară” continuă şi „Numărătoarea Bicicletelor”, până în prezent, distribuindu-se aproximativ 4800 de numere „Verde pentru Biciclete”. Participanţi la eveniment vor fi invitaţi să semneze petiţia pentru creării de piste de biciclete, petiţie ce poate fi semnată şi în varianta electronică pe site-ul campaniei – www.pedaleaza.ro.
 

Comentarii

comentarii