Acasă Administraţie Bile extinctoare pentru prevenirea incendiilor la SJU Reșița

Bile extinctoare pentru prevenirea incendiilor la SJU Reșița

DISTRIBUIȚI

Directorul medical al Spitalului de Urgență Reșița, medical Cosmin Librimir, a reușit în parteneriat cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca să implementeze o nouă metodă de prevenire și combatere a incendiilor, în contextual în care am constatat foarte multe astfel de evenimente tragice în spitalele românești soldate cu pierderi de vieți.

Medicul reșițean precizează: ‘’Având în vedere evenimentele total neplăcute din spitalele din țară în ceea ce privește incendiile din cauza concentrațiilor foarte mari de oxigen în secțiile de ATI, infecțioase și pneumologie , am apelat la bunăvoința domnului președinte al Consiliului Județean Romeo Dunca, căruia i-am explicat că aceste bile extinctoare se bazează pe o tehnologie revoluționară , pot preveni incendiile și dezastrele de după incendii, fără a fi coordinate de un om. Domnul președinte a fost de acord să achiziționeze un număr de 70 de bile pentru SJU Reșița din fondurile Consiliului Județean, având același scop ca și mine de a proteja pacientul internat în spital.

Aceste bile extinctoare sunt unice, sunt brevetate, au peste 50.000 de teste la active, nenumărate medalii de aur internaționale și sunt capabile să recunoască incendiul în timp de 3-10 secunde

Prin simpla sa aruncare în foc, bila extinctoare se activează într-un interval de 3-5 secunde și dispersează instantaneu substanțe chimice pentru stingerea focului. În cazul izbucnirii unui incendiu, când nimeni nu este de fața, bila Elide Fire se activează automat la contactul cu focul, emițând un sunet puternic de avertizare. Datorita acestei funcții, bila poate fi plasată în diferite locuri expuse incendiilor, cum ar fi deasupra întrerupătoarelor de curent electric, în bucătării sau deasupra prizelor supraîncărcate. Există 2 moduri de protecție:

Protecție activă: În momentul izbucnirii unui incendiu, bila extinctoare poate fi pur și simplu aruncată în foc. Aceasta va cădea la baza flăcării, activându-se în 3 secunde. Nu este necesară nicio acționare mecanică a bilei și niciun fel de instruire sau îndemânare specială. Bila extinctoare are un diametru de 15 cm și doar 1,3 kg, fiind extrem de ușor de manevrat.

Protecție pasivă: Unul dintre cele mai importante avantaje ale bilei Elide Fire este acela că se activează automat în prezența focului. Dacă este plasată în zone cu risc crescut, în care izbucnesc majoritatea incendiilor, se va activa automat când va atinge temperatura corespunzătoare și va stinge instantaneu focul. Suportul de perete montat în locul cel mai vulnerabil este varianta optimă pentru modul pasiv de utilizare. Bila poate fi montată pe perete sau așezată pur și simplu pe o suprafață plană, vizibilă și ușor accesibilă. Locurile cele mai indicate ar fi în zonele de risc crescute, precum întrerupătoare de curent electric, în preajma semineelor sau a prizelor.

Cea mai bună opțiune pentru utilizarea pasivă este instalarea mingii în locurile cele mai vulnerabile. Bilele pot fi fixate pe un suport sau pur și simplu plasate pe o suprafața plană, vizibile și ușor accesibile. Zonele cele mai recomandate sunt zone cu risc ridicat, cum ar fi dulapuri electrice, bucătării, încăperi de depozitare, compartimente pentru motoare etc.’’

Așadar, conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin prin șeful instituției Romeo Dunca și Spitalul Județean de Urgență Reșița prin directorul medical Cosmin Librimir și-au dat mâna pentru binele și siguranța pacienților , folosind cele mai moderne metode de prevenire a incendiilor!

De altfel, medicul Cosmin Librimir ne-a asigurat că are în plan multe inițiative pentru modernizarea și credibilitatea spitalului reșițean.

Comentarii

comentarii