Acas─â Cultura Biodiversitatea. Mai are omul un viitor pe Terra?

Biodiversitatea. Mai are omul un viitor pe Terra?

712
DISTRIBUIȚI

Centrul Cultural Francez din Timi┼čoara ne invit─â mar┼úi, 7 aprilie, ├«ncep├ónd cu ora 17, la sediul de pe Bd. C.D. Loga, nr. 46, s─â asist─âm la ini┼úierea, ├«n cadrul partenariatului franco-rom├ón de creare a Centrului de Resurse pentru Educa┼úie Ecologic─â, a dou─â evenimente importante pentru societatea civil─â responsabil─â. Astfel, ├«ntr-o prim─â parte a serii, participan┼úii vor putea asista la vernisajul expozi┼úiei “Biodiversitatea”, a doua din cadrul seriei de expozi┼úii “Dezvoltarea durabil─â, pentru ce?”, realizate de asocia┼úia Good Planet, prezidat─â de Yann Arthus-Bertrand, ├«n colaborare cu Ministerul Educa┼úiei Na┼úionale, al ├Änv─â┼ú─âm├óntului Superior ┼či al Cercet─ârii ┼či cu Ministerul Ecologiei ┼či al Dezvolt─ârii Durabile din Fran┼úa.
Apoi, de la ora 18, va urma o conferin┼ú─â cu titlul “Mai are omul un viitor pe Terra?”, sus┼úinut─â de Yves Paccalet, la Mediateca Andr├ę Fran├žois a Centrului Cultural Francez. Om de ┼čtiin┼ú─â, biolog, botanist, naturalist, zoolog, scriitor, jurnalist, filosof, diplomat al ENS din Saint Cloud, autorul a 30 de filme documentare realizate ├«mpreun─â cu comandantul Jacques Yves Cousteau, pe care l-a ├«nso┼úit ├«n expedi┼úiile sale, la bordul navei Calypso, Yves Paccalet a scris, de asemenea, numeroase alte c─âr┼úi ┼či articole pentru Nouvel Observateur, Paris Match, National Geographic, G├ęo etc. ├Än 1999, a turnat un film cu Nicolas Hulot, ├«n Kamchatka, iar ├«n 2001 a realizat patru emisiuni cu G├ęrard Klein, ├«n Tunisia.
A publicat un volum cu 100 dintre cele mai frumoase plimbări prin Franţa, scrise de-a lungul a 10 ani pentru revista Terre Sauvage.

Comentarii

comentarii