Acasă Actualitate Biserica din curtea Liceului Loga, deschisă zi şi noapte, în prima săptămână...

Biserica din curtea Liceului Loga, deschisă zi şi noapte, în prima săptămână a Postului Paştilor

DISTRIBUIȚI

ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului: ”Trebuie să avem cât mai multe capele pline de copiii în şcoli, pentru a avea cât mai multe capele goale în penitenciare”

biserica logaÎn duminica lăsata secului de brânză, cea a Izgonirii lui Adam din Rai, Mitropolitul Ioan al Banatului a deschis porţile raiului pământesc, care este altarul bisericii noastre ortodoxe, şi a săvârşit arhiereasca liturghie în cel mai nou lăcaş de rugăciune din Timişoara: biserica din curtea Liceului C.D. Loga, care are hramul Sfântului Apostol Luca.

Într-o vreme când minorităţi anticreştine din România vor cu tot dinadinsul să ciuntească nu doar credinţa noastră strămoşească, ci şi sufletele copiilor, strigând din răsputeri că icoanele şi orele de religie trebuie scoase din şcoli, câteva sute de credincioşi, majoritatea tineri, au participat, duminică, la prima liturghie oficiată în biserica din curtea acestui liceu.
‘Considerăm ziua de astăzi o minune, pentru că de câteva zile umblă o stafie în spaţiul nostru românesc, stafie care doreşte să-l scoată pe Hristos din şcoală, să anuleze orele de religie, ore unde copiii tuturor învaţă cum să călătorească spre împărăţia Lui Dumnezeu şi cum să fie buni român şi bun creştin. De aceea, chiar dacă unii ne dau semnale negative, iată că credincioşii şi oamenii de suflet, părinţii care doresc să-şi crească copiii în frica Lui Dumnezeu, să fie nişte oameni devotaţi ţării şi neamului nostru, nu numai că doresc să se facă religie în şcoli, ci au făcut şi o biserică în curtea unei şcoli, pentru ca fiii lor, într-o pauză, într-o zi de sărbătoare, să poată veni aici şi să facă o rugăciune către Dumnezeu. Dumnezeu este cu noi, cu toată Timişoara şi cu tot Banatul. De aceea, îndrăzniţi, fraţi buni creştini, părinţi, şi ţineţi-vă copiii în braţele Lui Hristos şi ale Bisericii neamului nostru românesc’, a spus Mitropolitul Ioan al Banatului, după terminarea slujbei.
Interesantă este atitudinea acelor ‘perso-nulităţi’ care sunt deranjate public că sunt prea multe biserici în România, dar niciunul dintre aceşti semidocţi moral nu este iritat când se deschide câte-un birt de unde ies chefliii cu tăria-n ochii îmbujoraţi de gradele din pahare şi bagă cuţitul în primul om care le iese în cale ori ajung acasă şi-şi iau la bătaie nevestele şi copiii care abia mai găsesc uşa să fugă în toiul nopţii din calea satanei îmbătate. Şi nu sunt deranjaţi, ci dimpotrivă, susţin cu tărie că prostituţia trebuie legalizată, ba nu au niciun deranj pe obraz că băieţii pe post de domnişoare şi invers, vor să adopte copii şi că homosexualitatea, poate, va ajunge materie predată în şcoli de persoana Cernea (nu ştim exact dacă astăzi ţine cu bărbaţii sau cu femeile).
Nu ştiu exact dacă atunci când ar fi într-o situaţie-limită, cum spune românul, ‘ să vadă moartea cu ochii’, aceşti anti-Hrişti spun ‘satano (homosexualule) ajută-mă!’ sau ‘Doamne ajută-mă!’. Sunt convins că dacă cea mai dragă persoană din viaţa lor ar ajunge într-un astfel de moment, ar alerga la Dumnezeu şi nu la celălalt.
Când, în urmă cu câţiva ani, într-o şcoală din SUA a intrat un tânăr scelerat şi a omorât prin împuşcare 30 de persoane, dintre care 18 erau copii, s-au ridicat glasuri fudule care întrebau cu aroganţă ‘Unde a fost Dumnezeul vostru?’, dar un jurnalist i-a replicat: ‘Acolo unde voi (anti-hriştii, n.r.) l-aţi aruncat pe Dumnezeu: afară din şcoală’.
‘Vom merge din şcoală în şcoală şi unde va fi posibil, vom amenaja un mic paraclis. Avem capele şi biserici în spitale, dar nu este prea târziu să facem mai întâi biserică şi capelă în penitenciar şi nu în şcoală? Oare nu ar fi trebuit să avem mai întâi capele în şcoli, pentru a avea cât mai goale capelele din penitenciare? Vedeţi cum se leagă lucrurile unul după altul, dacă se fac în ritmul acesta spiritual şi duhovnicesc al creştinului? (…). Toţi copiii care vor urma şi cărarea bisericii şi pe cea a ştiinţei, în şcoală, nu vor ajunge în mâinile morţii albe, a drogurilor şi a altor multe păcate care-i pândesc mai ales pe tineri, de aceea, noi încercăm să-i ferim de multele curse care li se întind la fiecare pas’, a completat vlădica Ioan al Banatului.
Preotul slujitor al acestei biserici noi şi deosebit de frumoase, care are ceva şi din stilul bisericilor moldoveneşti, dar şi din cel al bisericilor maramureşene, este Cristian Feraru, care a slujit aproape 20 de ani la Catedrala Mitropolitană, dar a trecut, şi el, prin surghiunurile alungării de către ‘Pai-ul’ vicar. Om plin de iubirea Lui Hristos, părintele Cristian s-a bucurat că are din nou unde să slujească pentru sutele de credincioşi care erau obişnuiţi să-l afle în scaunul duhovniciei din Catedrală.
‘Aşa a vrut bunul Dumnezeu ca în această zi frumoasă să încălzească sufletele credincioşilor, să putem aprinde flacăra în candela credinţei noastre. Este un semn de binecuvântare din partea ÎPSS Ioan al Banatului, s-a întâmplat binecuvântarea acestui lăcaş pentru ca de acum încolo să fie viu, să se deschidă porţile, să nu mai fie zăvorâte, să intre copiii în biserică, să nu-şi piardă identitatea naţională şi credinţa strămoşească, pentru că dacă ne vom pierde aceste lucruri, unde vom fi mâine?’.
Întrebarea rămâne deschisă şi pentru miile de părinţi şi bunici care au copii şi nepoţi la şcoală şi care trebuie să depună urgent cereri că vor ca pruncii lor să facă religie în şcoli. Altfel, Sodoma şi Gomora vor stăpâni România, deocamdată, încă, majoritar creştină.
Biserica s-a ridicat doar din donaţii (bani şi mateiale) ale credincioşilor, fără alte surse de la buget sau din banii Mitropoliei. Initial, constructia a fost pornită de Fundaţia ‘Ovidiu Moescu’ (numele unu fost elev al Liceului Loga, ajuns medic în SUA,unde s-a stins de tânăr, răpus de leucemie, în 1981). A urmat decesul tatălui lui, iar lucrările au stagnat mult (din 2001 până în 2009), fiind reluate în anul 2010.

Comentarii

comentarii