Acasă Actualitate Biserica din Săcălaz, un butoi cu pulbere! ”Dați-l afară pe Îngerul Negru!”

Biserica din Săcălaz, un butoi cu pulbere! ”Dați-l afară pe Îngerul Negru!”

2651
DISTRIBUIȚI

Înainte de a face relatarea unui conflict inadmisibil din Biserica din Săcălaz, la doi pași de Timișoara, le transmit anticipat celor care cred că a observa, a dezvălui fapte reprobabile, inclusiv din interiorul bisericii (în general): corupție, înșelăciune, minciună, manipulare, reprezintă o datorie în fața lui Hristos. Lupta împotriva răului este precum negarea negației: adică obținerea efectului pozitiv. Biblia spune: ”Satana va îmbrăca chip de Înger de Lumină și va INTRA în BISERICĂ!” Să nu uităm că Hristos a biciuit pe mișeii ce foloseau templul pentru a face averi, vindeau și cumpărau. Noi, ca jurnaliști, biciuim folosind cuvintele. În mod evident, cui i-ar plăcea asta? Politicienilor, unor ierarhi cu averi uriașe (cum este Teodosie) , celor care au manipulat proiecte cu fonduri europene, vicarilor care au dat posturi în biserici pe bani și bijuterii (știe el, vicarul spân, despre ce este vorba)? Cui i-ar plăcea acest ”bici”?

La Săcălaz este foc și pragul unei mici revoluții. Sute de enoriași, atât din vatra veche cât și din cartiere noi, îl contestă pe preotul Cosmin Drugan, pe care-l consideră răul din biserica lor, jignește oamenii, înjură, construiește intrigi. Sutele de oameni care au semnat o petiție împotriva lui îi cer IPSS Ioan, Mitropolitul Banatului, să-l mute de urgență, ba, dacă ar putea, să-l scoată din Biserica lui Iisus pe acest ins, care nici măcar nu are mimic în comun cu Banatul. Să nu uităm că Săcălaz este una dintre comunitățile civilizate din zona periurbană, cu un istoric în care comunitatea șvabă a avut un rol esențial. Omul acesta, venit din Vâlcea în urmă cu trei ani, calcă în picioare tradiții, respect, iubire, tot.

Iată ce spun enoriașii despre preotul Cosmin Drugan: ” Este agresiv, fizic și verbal. A dat un pumn în spate unei femei mai în vârstă, motivând că… nu poate să treacă de ea (?). A jignit profesorii Școlii Gimnaziale din Săcălaz, chiar în fața elevilor veniți pentru împărtășanie. Vreți să mă reclamați? – a întrebat el, retoric. Nu-mi pasă, nu-mi face nimic mitropolitul (?). Pentru persoanele care poartă masca în biserică are cuvinte de ocară: nu vezi cum arăți? Dă jos masca!”

Acest ins poate fi etichetat ca un tembel, nu ca un slujitor al lui Dumnezeu. Încălcând regulile sanitare, poate fi deferit justiției pentru zădărnicirea combaterii bolilor, nu? De ce doar maneliștii, ”săracii” să fie amendați? Un așa-zis preot, venit în inima Banatului, dar care nu respectă rânduielile bănățene, nu poate fi amendat?

”Același Cosmin Drugan l-a etichetat pe consilierul Gh. Berceanu a fi Hitler”. Pentru asta, el poate fi reclamat la Consiliul pentru Discriminare. A comentat public, în prezența enoriașilor, Pastorala scrisă de IPSS Ioan, spunând că ”nu este bună”. O fi bun caracterul lui? O fi bun capul lui care nu stă deloc la problemele oamenilor?

Memoriul trimis Mitropoliei Banatului, Protopopiatului Timișoarei și redacției Ziua de Vest se încheie așa: ”IPSS Ioan, nu ne lăsați, nu ne abandonați!”. Dacă nu se va rezolva în cel mai scurt timp plecarea acestui ”ce a îmbrăcat chip de înger de lumină”, venind din adâncul răului, cetățenii din Săcălaz vor picheta Mitropolia Banatului.

Vocea colectivă cere: ”Dați-l afară pe Îngerul Negru!”.

Comentarii

comentarii