Acasă Actualitate Biserica Ortodoxă Română a decis să ne tragă de urechi, așa cum...

Biserica Ortodoxă Română a decis să ne tragă de urechi, așa cum face și cu preoții, dacă nu avem morală creștină autentică

509
DISTRIBUIȚI

mitropolitBiserica Ortodoxă Română a decis să ne tragă de urechi, așa cum face și cu preoții, cu măicuțele sau cu călugării, dacă nu suntem credincioși sau nu avem morală creștină autentică.
“În contextul fenomenului secularizării de azi, este necesară înnoirea vieții duhovnicești și morale a slujitorilor bisericești de toate rangurile, a viețuitorilor din mănăstiri și schituri, precum și a credincioșilor mireni din parohii și din toate instituțiile bisericești. În acest sens, Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Română vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului și mirenilor și vor propune Sfântului Sinod soluții concrete de promovare a vieții duhovnicești”, se arată în hotărârea BOR.
Dicizia a fost luată cu prilejul ședințelor de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din zilele de 4 și 5 iulie 2017, care au avut loc în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii

comentarii