Acasă Actualitate Biserica Studenţilor se extinde în… stradă

Biserica Studenţilor se extinde în… stradă

DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoare este atribuie în folosinţă gratuită timp de 49 de ani două parcele de teren în suprafaţă totală de 3.625 metri pătraţi, situate între străzile Bela Bartok şi Cluj (între Liceul de Muzică şi Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara), pentru Parohia Ortodoxă Biserica Studenţilor. Dacă, de obicei, cei de la primărie ţin cu dinţii de spaţiile verzi din oraş, refuzând orice construcţie chiar pe terenuri virane, care au doar un petic de iarbă, de data aceasta sunt gata să aprobe construcţii "în scop didactic" pe un spaţiu verde şi pe… strada Târnava.

Conform locuitorilor din zonă, care nu au nimic împotriva Bisericii Studenţilor, pe terenurile respective trece o alee folosită de studenţi în drum spre scoală. Tot pe aceste parcele se găseşte un spaţiu verde pe care ar dori ca primăria să realizeze un parc. Parohia Ortodoxă Biserica Studenţilor, pe baza Autorizaţiei de Construcţie nr. 1017 din 21 noiembrie 1994, a demarat, fără să încheie nici acum, după 15 ani, lucrările de construire a unui ansamblu bisericesc care va cuprinde "centrul media, sala de calculatoare, un paraclis deschis, biroul parohial, centrala termică şi alte servicii".

Construirea unui asemenea ansamblu face parte din noul "trend" al construirii în Timişoara a cât mai multor locaşuri de cult, care, faţă de construcţiile rezidenţiale sau comerciale, nu are la bază nici un fel de studii de impact sau de fezabilitate. Proiectul de hotărâre privind atribuirea celor două parcele de teren va intra pe ordinea de zi a Consiliului Local Timişoara în data de 1 iulie.

Comentarii

comentarii