Acasă Actualitate Blefaroplastia sau drumul spre… primăvara din privirile doamnelor

Blefaroplastia sau drumul spre… primăvara din privirile doamnelor

DISTRIBUIȚI

Despre frumusețe, lumină, încredere, începutul unei primăveri optimiste, femei dornice pentru o schimbare, putem să vorbim la nesfârșit. Despre felul în care anumite mici intervenții pot ajuta ca privirea să fie schimbată, nu doar estetic, dar și optic, cu sprijinul pe care-l aduce în favoarea ochiului (medical vorbind) o anumită intervenție, iată un subiect actual. Detaliile oferite de dr. Daniela Olariu scot în evidență atât partea ”cochetă” a temei, cât și cea pur medicală, legată de nevoia de a avea o pleoapă suplă, care să nu îngreuneze ochiul la citit, privit, contemplat…

Primăvara poate deveni un adevărat anotimp în privirile doamnelor, cu ajutorul blefaroplastiei, procedură de chirurgie estetică realizată la Olariu Clinics din Timișoara.

Blefaroplastia presupune intervenţia estetică din zona pleoapelor, atât cele superioare, cât şi cele inferioare, pentru corectarea oricăror aspecte inestetice din zona superioară şi inferioară a ochilor. Astfel de aspecte pot apărea din cauze ereditare, datorită înaintării în vârstă, traumastismelor, a razelor solare sau altele.

Operaţia de blefaroplastie nu este dureroasă, se efectuează sub anestezie locală cu sedare, dar poate să fie efectuată şi în anestezie generală. Pacienţii rămân o noapte în spital sub supraveghere.

Fiind o metodă de înfrumuseţare destul de facilă şi eficientă, este tot mai des aleasă pentru ”retuşuri”, nu doar de către doamne. Și domnii caută soluții pentru deschiderea mai largă a ochiului, oglinda sufletului, cum este numit.

Pentru întinerirea pleoapei superioare, se îndepărtează excesul de piele şi grăsime, după ce s-a efectuat o incizie la nivelul pleoapei în pliul cutanat.

Sunt şi situaţii în care aspectul îmbătrânit al pleoapei superioare este asociat cu ptoza palpebrală, care dă aspectul coborât la pleoapei şi este consecinţa slăbirii muşchiului ridicator al pleopei.

”Pentru blefaroplastia pleoapei inferioare se efectuează o incizie la aproximativ 2 mm sub genele pleoapei inferioare astfel ca incizia să fie cât mai ascunsă. Se îndepărtează excesul de tegument şi parţial din pungile de grăsime. În situaţiile în care pleoapa inferioară este laxă, se recomandă să se asocieze cu o procedură de întărire (cantopexie sau cantoplastie laterală).

Blefaroplastia este o intervenţie care implică o fineţe mare din partea medicului şi când aceasta este executată corect, riscurile vor fi minime. Posibilele echimoze sau formele uşoare de conjunctivită care pot apărea vor trece de la sine, în câteva zile. Sângerarea, asimetriile uşoare, ectropion sau lagoftalmie pot fi posibile, deşi se întâmplă rar”. Detaliile aparțin domnului dr. Daniela Olariu.

Inciziile nu sunt la vedere, astfel cicatricile rămase după intervenţie vor fi abia vizibile vizibile.

Umflarea şi învineţirea regiunii din jurul ochilor sunt normale şi pot persista câteva zile. Pentru sprijinirea procesului de dezumflare, se recomandă dormirea cu capul mai ridicat.

Este indicată utilizarea unei creme cu factor înalt de protecţie solară, fiindcă expunerea la soare ar putea atrage vizibilitatea crescută a cicatricilor, alterând şi procesul de vindecare şi recuperare.

Am putea spune: ”Nimic nu este nou sub soare”, dar totul este nou, dacă învățăm să ne bucurăm de fiecare schimbare.

Olariu Clinics Timișoara poate fi găsită pe strada Constructorilor nr. 16, Complex RIVENDALE, telefon: 0734.917.936.

Comentarii

comentarii