Acasă Eveniment Blestem apocaliptic pentru poliţiştii din Timiş

Blestem apocaliptic pentru poliţiştii din Timiş

918
DISTRIBUIȚI

Infractorii din vestul ţării nu mai au nici un pardon…
Meseria de poliţist a devenit mai periculoasă ca niciodată, în Timiş. Doi poliţişti au murit şi mai mulţi au fost răniţi sau ultragiaţi, în timp ce încercau să-şi facă datoria, doar în ultimele patru luni. Două noi cazuri, deosebit de grave, petrecute marţi seara, au pus din nou pe jar conducerea IPJ Timiş. Un agent de 24 de ani a fost rănit grav, după ce a încercat să oprească un taxi pirat, la Aeroportul Internaţional din Timişoara. Taximetristul nu a vrut să oprească şi l-a lovit pe poliţist în plin, după care a acroşat alte trei maşini. Tot marţi seara, un alt poliţist, implicat în filtrul destinat ţigărilor de contrabandă de la Moraviţa, a scăpat ca prin minune. Agentul de circulaţie a încercat să oprească o maşină cu numere străine. Şoferul a lăsat impresia, în primul moment, că opreşte, după care a călcat puternic pedala de acceleraţie şi a trecut milimetric pe lângă poliţistul care s-a ferit în ultimul moment. Până la această oră, şoferul care era, se pare, implicat în mafia ţigărilor de contrabandă, nu a putut fi reţinut.

Tupeu criminal pentru un taximetrist pirat

Mircea Ioan (24 ani), agent al Poliţiei Transporturi, a ajuns de urgenţă la spital, marţi seara, după ce a fost lovit de un taximetrist în parcarea Aeroportului Internaţional din Timişoara. Taximetristul, care împlinea miercuri 22 de ani, este o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii. El a fost de mai multe ori amendat, fiind prins de trei ori fără acte în regulă. Taximetristul avea un client în maşină şi când a văzut că poliţistul încearcă să-l oprească nu a mai gândit lucid. „În loc să se supună controlului, taximetristul care a fost somat să oprească a demarat în trombă. L-a lovit pe agent şi a acroşat alte trei maşini. A fost reţinut de oamenii de pază cu ajutorzul şoferilor maşinilor lovite”, spune Dan Peteri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Transporturi Timişoara. În loc să bea şampanie de ziua lui, taximetristul care a recurs la un  gest nebunesc va afla dacă va ajunge în arest preventiv. El este acuzat pentru distrugere, vătămare corporală gravă, ultraj şi practicare de taxi ilegal. Agentul de poliţie s-a ales cu un umăr luxat.

Mafia ţigărilor de contrabandă nu poate fi oprită!

Cu puţin timp înainte ca taximetristul pirat să-şi piardă cumpătul, un alt poliţist a fost la un pas de moarte, pe drumul din apropierea Vămii Moraviţa. Inspectorul Ionel Sintescu făcea parte din filtrul destinat contrabandiştilor de ţigări, instalat în apropiere de Moraviţa. Poliţistul a încercat să oprească o maşină cu numere străine, dar şoferul a ales în ultima clipă să calce puternic acceleraţia şi să treacă milimetric pe lângă omul legii. Se pare că este vorba despre unul din barosanii implicaţi în mafia ţigărilor de contrabandă de la Moraviţa. Până la această oră, şoferul care a trecut ca prin brânză printr-un filtru al poliţiei este de negăsit. „La semnalul regulamentar de oprire al poliţistului, şoferul a încetinit iniţial, dar apoi când a ajuns în dreptul filtrului a călcat brusc acceleraţia. Inspectorul Ionel Sintescu nu a fost atins de maşină sărind în ultima clipă din mijlocul drumului. L-am identificat pe şofer şi este o chestiune de timp până îl  vom reţine”, spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş

Poliţişti fără nicio apărare…

Seria incidentelor deosebit de grave în care au fost implicaţi poliţişti din Timiş în 2009 a început la mijlocul lui iulie. Atunci, agentul-şef Ludovic Kovacs, şeful  Poliţiei Şag a fost lovit de un camion pe care încerca să-l oprească în trafic. Avea să moară câteva zile mai târziu, pe patul unui spital din Bucureşti. La sfârşitul lui octombrie, la Sânnicolau Mare, agentul pirncipal de poliţie Tiberiu Sârbu a fost împuşcat cu propriul pistol, în timp ce încerca să oprească o bandă de hoţi. Avea să moară la foarte scurt timp, într-o baltă de sânge. Cu doar o zi înainte, comisarul-şef Alexandru Cismaş avea să fie agresat de câţiva pieţari, în timp ce coordona o acţiune de ridicare de maşini parcate ilegal în Piaţa Badea Cârţan. Pe 15 noiembrie, Constantin Ţiliman, un agent al Secţiei 5 Poliţie, avea să ajungă pe masa de operaţii, după ce a fost înjunghiat cu o cheie de contact în femur. De această dată, poliţistul era în timpul liber şi s-a încăierat cu un alt şofer în trafic, în faţa Gării de Nord. „Legile nu ne permit să fim mai duri. În America, dacă nu stai cu mâinile pe volan când te opreşte un poliţist, rişti să fii împuşcat în cap. În România ai nevoie de martori şi când eşti cu lega în mână. Tot în România, doar 20% dintre amenzi sunt plătite. Trebuie schimbată legea şi la noi”, spune Doinel Malcoci, liderul sindicatului poliţiştilor din Timiş.

Comentarii

comentarii