Acasă Actualitate „Blocadă” polițienească la frontiere

„Blocadă” polițienească la frontiere

DISTRIBUIȚI

politie jiuPoliția desfășoară activități cu denumire de tip represiv

Din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română organizează în luna august a acestui an o acţiune intitulată destul de nefericit,  “Blocada”.

Acțiunea, cu nume cam represiv, se desfășoară la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi. Zilnic acţionează, 1.250 de poliţişti de la rutieră, sprijiniţi de colegi de la ordine publică, cu 220 de echipamente de supraveghere video şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi 320 de poliţişti de la transporturi.
Acțiunea se desfășoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria. Astfel, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu-Mare acţionează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”. Activitatea este sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş.
De asemenea, poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi acţionează în „oglindă” cu poliţiştii bulgari, în cadrul „Blocadei Sud”. Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.  Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane. O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale. În acest sens, 320 de poliţişti de la transporturi acţionează punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor.
.

Comentarii

comentarii