Acasă Eveniment Blocaj la toate punctele de frontieră dintre România și Ungaria

Blocaj la toate punctele de frontieră dintre România și Ungaria

1108
DISTRIBUIȚI

Sunt blocaje la toate punctele de frontieră cu Ungaria. Cauza este o defecțiune a sistemului electronic al părții maghiare.

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Poliția de Frontieră că, începând cu ora 9.00, sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează, motiv pentrucare nu pot fi făcute formalitățile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria.

Din aceată cauză, în unele puncte de frontieră de la graniţa comună se înregistrează valori ridicate ale timpului de aşteptare.

Traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport, până la remedierea situației, potrivit comunicatului.

„Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfășoare operativ”, potrivit comunicatului.

Potrivit aplicației de trafic a poliției de frontieră, la mai multe puncte de trecere timpul de așteptare depășește 130 de minute, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe cel de ieșire.

Comentarii

comentarii