Acasă Politica Blonda de la TSD Arad, noua stea a economiei naționale: ”Inflaţia nu...

Blonda de la TSD Arad, noua stea a economiei naționale: ”Inflaţia nu se poate produce în România”

DISTRIBUIȚI

Creșterea prețurilor nu are cum să ne afecteze deoarece ”inflaţia nu se poate produce în România”, așa cum explică șefa TSD Arad, Ingrid Iordache.

Șefa tinerilor social democrați din Arad a devenit celebră după ce a explicat că inflația nu are cum să existe în România.

Ingrid Iordache a explicat acest lucru în contextul unei discuții despre evoluția prețului rovinietelor cu un adversar din PNL.

“Cu tot respectul, domnule Bîlcea, însă în primul rând: creșterea tarifului rovinietelor se va face doar la mașini de mare tonaj, întrucât s-a impus printr-o directivă europeană încă din data de 01 martie 2014. Aceste lucruri s-au amânat, iar din cauza aceasta există riscul deschiderii procedurii de infringement împotriva României. Măsurile sunt susținute de explicaţiie detaliate ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, printr-un comunicat public, cu documentele aferente atașate. Și în al doilea rând : inflația nu se poate produce în România, în momentul de față, întrucât au crescut și salariile, iar drept urmare, nu există riscul ca “produsele să rămână pe raft.”, a spus Ingrid Iordache.

România are în acest moment a treia cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Astfel, în decembrie, la nivelul UE, media inflaţiei a scăzut, de la 1,8%, în noiembrie, la 1,7%.

Comparativ cu situaţia din noiembrie 2017, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 23 de state membre, a rămas stabilă în patru ţări, inclusiv în România unde a stagnat la 2,6%, şi a crescut într-o singură ţară membră.

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că preţurile de consum au continuat să crească în luna decembrie din 2017, rata anuală a inflaţiei urcând la 3,3%, de la 3,23% în noiembrie, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 0,44% şi a celor nealimentare cu 0,28%.

Anterior, Banca Naţională a României a revizuit în creştere, la 2,7%, prognoza de inflaţie pentru finalul anului 2017, de la 1,9%. Pentru finalul anului 2018, BNR estimează o rată a inflaţiei de 3,2%, similar prognozei anterioare, iar pentru finalul celui de-al treilea semestru din 2019 se aşteaptă la o rată a inflaţiei de 3,1%.

Comentarii

comentarii