Acasă Economic Băncile pentru locuinţe alimentează conturile clienţilor

Băncile pentru locuinţe alimentează conturile clienţilor

DISTRIBUIȚI

Pentru plata diferenţei primei de stat aferente economiilor realizate în cursul anului 2009 de către clienţii băncilor pentru locuinţe, Guvernul României a alocat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului 47 milioane de lei, din care peste 35.7 milioane lei sunt transferaţi în conturile clienţilor BCR Banca penru Locuinţe.

BCR Banca pentru Locuinţe transferă prima de stat în conturile clienţilor săi

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a început să alimenteze conturile clienţilor săi cu tranşa finală a primei de stat aferentă anului 2009. Cei peste 134.000 de clienţi ai BCR BpL care au făcut depuneri în cursul anului 2009 au primit deja 8,6 milioane lei, în prima tranţă, virată in luna iulie 2010. Astfel, în total, în conturile clienţilor BCR Banca pentru Locuinţe, prima de stat cuvenită pentru anul 2009 va depăşi 44 milioane de lei. “În 2010, produsele de economisire–creditare au atras la BCR BpL numeroşi clienti noi, portofoliul de contracte estimat pentru finalul anului fiind între 190.000 şi 200.000 de clienţi, pentru care apreciem că vor fi realizate depuneri de peste 440 milioane de lei”, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe. Produsele de economisire-creditare pentru domeniul locativ sunt atractive prin avantajele lor: dobânda fixă atât pentru economisire, cât şi pentru creditare, prima garantată de stat, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă.
“Un avantaj important îl reprezintă posibilitatea clientului care economiseşte de a obţine un credit în lei, cu dobândă mică şi fixă pe toată durata contractului, de 5% sau 6%  pe an, în functie de tipul de contract ales. În plus, pentru cei care doresc să investească într-un timp scurt în domeniul locativ, BCR BpL le oferă posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – micşorând astfel perioada de aşteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ”, a adăugat Alexandru Ciobanu.
BCR Banca pentru Locuinţe acordă finanţare pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Clienţii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe au luat prima de stat

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) virează, în conturile  clienţilor săi, valoarea totală a primei de stat aferentă economiilor realizate în 2009 de clienţii RBL. În decembrie 2010 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a virat ultima tranşă ( a doua) de 80% din totalul primei de stat aferentă economiilor clienţilor RBL. Astfel, conturile clienţilor Raiffeisen Banca pentru Locuinţe sunt creditate cu restul de 80% din valoarea primei de stat aferentă economiilor realizate în 2009. Potrivit cadrului legal de funcţionare al băncii, în fiecare an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului virează în conturile băncii (care solicită în numele clienţilor săi prima de stat) cuantumul total al subvenţiilor acordate de statul român persoanelor fizice care au încheiat contracte de economisire-creditare cu RBL şi au economisit în anul respectiv. Prima tranşă, acordată în iulie 2010 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului întregului sistem de economisire-crediatare de 20% din totalul primei de stat aferentă economiilor din 2009, a fost creditată la momentul respectiv în conturile clienţilor.
„Statul, prin acordarea primei de 25%, în limita a 250 de euro pentru economiile anuale, oferă sprijin oricărui cetăţean român care doreşte să-şi reabiliteze, renoveze, să-şi cumpere o centrală termică etc. Prin economisirea periodică a unei sume oricât de mici, românii primesc prima de la stat, în plus, li se garantează accesul la un credit cu dobândă fixă în lei de 4,5%, una dintre cele mai mici dobânzi fixe, în lei, de pe piaţă. Important de menţionat este faptul că această dobândă a fost şi rămâne fixă pe toată perioada creditului clientului, nefiind influenţată de modificările legislative (OUG 50/2010) sau fluctuaţiile financiare”, a declarat Andrei Stamatian, preşedintele  Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.
Produsul de economisire-creditare este foarte simplu: clienţii care încheie un contract cu Raiffeisen Banca pentru Locuinţe trebuie să economisească o perioadă de timp, în medie 3-5 ani, urmând ca, ulterior, să aibă posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă de 4,5 % pe an sau 6%, în funcţie de produsul ales. În perioada de economisire, clienţii primesc, la depunerile efectuate într-un an, prima de stat de 25% pe an, în limita a 250 de euro, la care se adaugă dobânda băncii. Finanţările acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe sunt folosite atât pentru renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe, cât şi pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte bănci.

Comentarii

comentarii