Acasă Actualitate Boc şi Berceanu – din elicopter direct pe centura Timişoarei

Boc şi Berceanu – din elicopter direct pe centura Timişoarei

453
DISTRIBUIȚI

Centura şi drumul Timişoara-Lugoj se finalizează în decembrie

Nimănui nu-i mai pasă că asta va fi chiar înaintea turului al doilea de la alegerile prezidenţiale

Un elicopter a aterizat pe centura de ocolire a Timişoarei (încă în construcţie) din care au coborât prim-ministrul României, Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Direct din elicopter, Boc şi Berceanu au făcut câţiva paşi pe centura de ocolire a Timişoarei (primul tronson ce începe de pe drumul de la aeroport până pe Calea Aradului) şi le-au fost prezentate pe un panou datele lucrării şi stadiul în care se află aceasta. Termenul de finalizare a centurii şi a drumului Timişoara-Lugoj este luna decembrie a anului 2009. Pe centură sunt trei pasaje şi s-au făcut două sensuri giratorii în plus. Asta pentru a nu se interfera cu alte drumuri în mod direct, iar accesul de pe aceste drumuri să strice fluenţa traficului pe centură. Emil Boc a spus că a venit aici pentru a se asigura că se face atât drumul Timişoara-Lugoj, cât şi centura de ocolire a Timişoarei.

Două sensuri giratorii în plus

“Varianta asta va fi prima variantă care nu va fi strangulată de accesele în diversele locaţii care vor fi aici. Toţi vor veni pe drumuri colectoare în aceste sensuri. Dacă ne lasă vremea, continuăm lucrările la pasaj. Până la zece grade se lucrează fără niciun fel de problemă. Până la şapte grade se poate lucra”, spune directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa. Ajuns la sensul giratoriu, Berceanu a spus: “Un sens giratoriu aşa cum ar trebui în general făcute”. Boc şi Berceanu au făcut mai multe opriri pe centura de ocolire a Timişoarei. Centură care trebuia terminată de mulţi ani şi care abia acum dă semne că e spre finalizare (primul tronson al acesteia, nu întreaga centură). Timişorenii s-au săturat să tot circule camioanele prin oraş. Mastodonţii care tranzitează oraşul strică drumurile şi încurcă teribil circulaţia. Iar timişorenii ştiu asta de ani de zile. Ani în care centura trebuia să fie finalizată.

Autostrada – finalizată în iunie 2011

După centură, Boc şi Berceanu au plecat spre ceea ce va urma să fie viitoarea autostradă Timişoara-Arad. Acolo s-au descoperit unele vestigii arheologice. “Împreună, sper să rezolvăm. În unele locuri sunt într-adevăr vestigii arheologice, de care trebuie să avem grijă. Am cerut să ni se spună în timp rezonabil dacă, într-adevăr, e ceva important şi atunci reproiectăm şi ocolim. La Timişoara mi s-au spus nişte variante. O să mai discut şi acum. Sper ca toată lumea să înţeleagă că toţi trebuie să ne facem treaba, chiar şi arheologii. Noi va trebui să mai modificăm, poate, şi nişte lucruri legate de legislaţie, să fie prevăzut în legislaţie exact cum se procedează în cazurile astea”, a spus Radu Berceanu. Aşa s-a făcut şi cu legislaţia în cazul exproprierilor, s-a modificat. Şi pe viitoarea autostradă era activitate, iar muncitorii arau acolo. “În iunie 2011, autostrada va fi finalizată. Sunt convins că ceea ce a planificat ministrul Berceanu se va realiza”, a spus prim-ministrul Emil Boc. Pentru tronsonul Timişoara-Lugoj al autostrăzii, lucrările se vor porni, după câte spun Boc şi Berceanu, anul viitor. După ce au văzut şi ce se întâmplă la ceea ce va fi autostrada Timişoara-Arad, Boc şi Berceanu au urcat din nou în elicopter şi au plecat de unde au venit…
 

Comentarii

comentarii