Acasă Politica Boc şi Oltean se întâlnesc cu primarii PDL în Caraş-Severin

Boc şi Oltean se întâlnesc cu primarii PDL în Caraş-Severin

380
DISTRIBUIȚI

Liderii PDL Emil Boc şi Ioan Oltean au ajuns vineri dimineaţă la Caraş-Severin, unde urmează să aibă o întâlnire cu primarii PDL din judeţ, pentru a evalua situaţia filialei, în contextul trecerii lui Sorin Frunzăverde la PNL. Boc şi Oltean au plecat joi seară din Bucureşti. 

Ei au mers cu avionul până la Timişoara, iar vineri dimineaţă au plecat spre Caraş-Severin. Joi după-amiază, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara că liderii PDL Emil Boc şi Ioan Oltean sunt decişi să meargă la Caraş Severin pentru a vedea care este situaţia în filială. El spunea că, în acel moment, secretarul general al partidului, Ioan Oltean, primea informaţii şi evalua situaţia din filială. "Avem semnale că sunt acolo primari din PDL care nu doresc să-l urmeze pe domnul Frunzăverde. Imediat ce această evaluare este terminată, liderii partidului vor merge la Caraş-Severin şi vom începe munca de reorganizare a filialei" , a mai spus Voinescu, adăugând că interesul PDL este ca această evaluare să se facă cât mai rapid, într-o zi, două, fiind o prioritate maximă. Întrebat dacă liderii PDL vor merge la întâlnirea de la Reşiţa cu primarii, Voinescu a precizat: "Această deplasare la Caraş-Severin va avea loc, conducerea partidului va merge acolo, suntem în faza de strângere de informaţii, să vedem ce efect are asupra organizaţiei această părăsire a corabiei de către Sorin Frunzăverde". Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că are "o dublă dezamăgire" privind plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL, spunând că îi pare rău pentru acest lucru şi că s-ar fi aşteptat "ca o parte importantă din conducerea partidului să fi fost azi-dimineaţă la Reşiţa".

"Cineva trebuia să fie acolo, să vedem la cine rămân cheia şi ştampila organizaţiei. Lucrurile acestea nu s-au întâmplat, deci sunt şi lucruri de corectat şi în activitatea noastră. Domnul Boc sau domnul Oltean ar fi trebuit să fie astăzi (miercuri – n.r.) la Reşiţa, pentru că, până la urmă, cu dânşii a negociat domnul Sorin Frunzăverde atunci când a acceptat şi a intrat în Biroul Permanent Naţional ca prim-vicepreşedinte", a declarat Vasile Blaga. Vasile Blaga a comentat şi joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, reacţia liderilor PDL la anunţul plecării lui Sorin Frunzăverde din partid. "Mă aşteptam ca oamenii din conducerea partidului să fi fost deja la Reşiţa. Eu, dacă eram secretar general, aşa aş fi procedat. Nu trebuie să stai în birouri în Bucureşti în situaţia în care îţi pleacă din partid un prim-vicepreşedinte, preşedinte de organizaţie şi de Consiliu Judeţean. Sunt acolo (în Caraş-Severin – n.r.) nu mai puţin de trei parlamentari şi de 42 de primari şi trebuia discutat cu ei, pentru că am convingerea că nu toţi îl vor urma pe Sorin, cu tot respectul pe care i-l port. Şi, atunci, sigur, trebuia să aibă loc o discuţie imediată. Eu deja aş fi avut-o, astfel încât să avem o structură intermediară care să se ocupe de alegeri şi, sigur, după alegerile locale să discutăm pentru a avea o construcţie la Caraş-Severin", a spus Vasile Blaga. Întrebat dacă estimează că vor avea loc şi alte "dezertări" din partid, Blaga a răspuns că nu crede în eventualitatea unor noi plecări, dar a adăugat că şi conducerea partidului trebuie să îşi "reevalueze activitatea".

Comentarii

comentarii