Acasă Actualitate Boicot în Consiliul Local Buziaş

Boicot în Consiliul Local Buziaş

365
DISTRIBUIȚI

• Aleşii locali ai PSD, PNL şi PNŢCD nu au participat la şedinţa extraordinară convocată de consilierii PD-L, punând sub semnul întrebării o finanţare de 7,7 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de apă şi canalizare în staţiune
Consiliul Local Buziaş a fost convocat, vineri, în şedinţă extraordinară, la iniţiativa consilierilor PD-L Gabriel Badea, Ioan Cin, Adriana Drăgan, Damian Hohol, Ioan Otescu şi Nicolae Râmneanţu, având pe ordinea de zi cinci proiecte de hotărâri, privind: aprobarea actului adiţional la actul constitutiv şi al actului adiţional la statutul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiş; participarea oraşului Buziaş la capitalul social al operatorului regional SC Aquatim SA; aprobarea studiului de oportunitate privind delegarea gestiunii serviciilor publice de apă şi canalizare către operatorul regional SC Aquatim SA şi a indicatorilor de performanţă ai serviciilor furnizate; mandatarea unei persoane pentru a reprezenta Consiliul Local Buziaş în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiş; semnarea contractului de delegare. Şedinţa nu a mai avut loc, din cauză că, din cei 15 aleşi locali, doar patru consilieri PD-L au fost prezenţi, reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice din consiliu – PSD (7 consilieri), PNL (1) şi PNŢCD (1), nici măcar nu au semnat convocatorul de participare la şedinţă. Au fost prezenţi însă reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş şi ai operatorului regional – SC Aquatim SA, care au evidenţiat faptul că oraşul Buziaş a aderat la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiş (care iniţial a avut ca asociaţi Consiliul Judeţean Timiş şi 42 de localităţi) şi a fost cuprins, după realizarea Master Planului şi a studiilor de fezabilitate, cu o investiţie de 7,7 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de apă şi canalizare în staţiune, inclusiv cu construirea unei noi staţii de epurare, în perioada 2010-2013. În cazul în care Consiliul Local Buziaş nu va mai dori să facă parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiş, suma de 7,7 milioane de euro va fi redistribuită celorlalte localităţi membre ale asociaţiei, dar toată procedura de finanţare şi începerea lucrărilor de investiţii în tot judeţul va fi întârziată cu câteva luni.

Şedinţă cu repetiţie şi… alt iniţiator

Se pare, totuşi, că nu se va ajunge la această situaţie, chiar dacă şi firma germană Remondis Aqua GmbH a trimis Primăriei Buziaş o ofertă de colaborare în domeniul gospodăririi apelor comunale. Această ofertă de colaborare va fi discutată într-o şedinţă a Consiliului Local Buziaş care se va desfăşura marţi, 1 septembrie, de la ora 14, dar care va avea pe ordinea de zişi cele cinci proiecte de hotărâri ale consilierilor PD-L, care trebuiau să fie discutate în şedinţa de vineri, dar care, de această dată, sunt iniţiate… de către primarul Alger Viorel Ilaş. Surprinzător a fost şi faptul că aleşii locali au fost înştiinţaţi despre şedinţa din 1 septembrie, chiar înainte de desfăşurarea şedinţei din 28 august (!? – n.r.). Sau, poate, era important ca iniţiatorul acestor proiecte importante pentru Buziaş să fie primarul PSD Alger Viorel Ilaş, nu consilierii PD-L. „Nu ne deranjează că pentru şedinţa din 1 septembrie proiectele iniţiate de noi au fost copiate de domnul primar, care apare ca fiind iniţiator. Noi, consilierii PD-L, dorim ca această investiţie foarte importantă pentru comunitatea locală şi oraşul Buziaş să se facă”, ne-a declarat consilierul PD-L Ioan Cin. Deşi se afla în primărie, primarul Alger Viorel Ilaş nu a dorit să discute cu reprezentanţii presei, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Comentarii

comentarii