Acasă Eveniment Bombă de aruncător artilerie, găsită în curtea unei grădinițe. Proiectilul a fost...

Bombă de aruncător artilerie, găsită în curtea unei grădinițe. Proiectilul a fost ridicat de pirotehniști

DISTRIBUIȚI

Alertă în Reșița, după ce o bombă de aruncător artilerie, cu un calibru de 120 mm, a fost descoperită marți în curtea unei grădinițe din municipiu. Muniția neexplodată a fost ridicată de pirotehniști.

Potrivit ISU Caraș-Severin, echipa pirotehnică a fost solicitată marți să intervină în municipiul Resita pentru o misiune de asanare de muniție rămasă neexplodată. Este vorba de o bombă de aruncător artilerie, cu un calibru de 120 mm, găsită în curtea unei grădinițe închise pentru renovări.

“Echipa pirotehnica a inspectoratului nostru a fost solicitata, astăzi, sa intervină și în municipiul Resita pentru o misiune de asanare a teritoriului de muniție ramasa neexplodata. De data aceasta, a fost vorba despre o bomba de aruncător artilerie, cu un calibru de 120 mm gasita, în curtea unei grădinițe inchisa pentru renovari, din cartierul Lunca Barzavei.

Având în vedere faptul ca, în aceasta perioada din an, sunt efectuate o serie de lucrari, sapaturi în domeniul constructiilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgenta “SEMENIC” al județului Caras-Severin atrage atenția asupra riscurilor care pot sa apară în cazul descoperirii unor muniții sau elemente de muniție. Pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări grave, persoanele care găsesc astfel de muniții sunt rugate sa solicite sprijinul echipajelor specializate prin SNUAU 112″, au transmis pompierii într-un comunicat citat de observatornews.ro.

Comentarii

comentarii