Acasă Actualitate Borivoi Nicolici – Borcea – un ambasador al vânătorilor din Banat

Borivoi Nicolici – Borcea – un ambasador al vânătorilor din Banat

686
DISTRIBUIȚI

Recent, la Belgrad, în Serbia, a avut loc o întâlnire a celor pasionaţi de vânătoare. Din partea judeţului Caraş-Severin a participat Borivoi Nicolici –  Borcea, vânător la AJVPS Caraş-Severin. Bănăţeanul a fost unul dintre cei mai apreciaţi participanţi care au fost prezenţi la conferinţa C.I.C. (Consiliul Internaţional de Vânătoare).

Borivoi  a fost felicitat în faţa delegaţiilor prezente din Europa centrală şi de sud-est pentru activitatea sa în cadrul C.I.C., pentru promovarea prieteniei între vânătorii europeni şi pentru cartea sa – “Farmecul Naturii”. Cartea este accesibilă tuturor, fiind scrisă în trei limbi: română, sârbă şi engleză.

O carte pentru vânătorii tineri

Dieter Schramm, preşedinte de onoare al Consiliul Internaţional de Vânătoare, a spus despre cartea lui Borivoi Nicolici –  Borcea că este un fel de manual pentru vânătorii mai tineri. „Cartea se adresează în primul rând tinerei generaţii de vânători, generaţie de care avem nevoie să ne urmeze şi să cunoască mai multe despre natură şi animalele sălbatice. Această carte este o mândrie pentru breasla noastră”, a mai spus Dieter Schramm.

Carte la loc de cinste

Bernard Loze, preşedintele Consiliului Internaţional de Vânătoare, a propus ca această carte, scrisă de vânătorul cărăşan, să fie prezentată la a 59 –a Adunare Generală a membrilor C.I.C. care va avea loc în luna mai în Africa de Sud la Cape Town. ”Încă  o dată, numele Caraş-Severin şi România a fost rostit datorită acestui ambasador cărăşan, membru C.I.C. în delegaţia României. Doresc ca această carte, scrisă de un mare om, să fie prezentată la următoarea noastră întîlnire, care va avea loc în Africa de Sud”, a mai adăugat Bernard Loze. Borivoi Nicolici –  Borcea a donat 100 de exemplare din  cartea sa  Consiliului Internaţional de Vânătoare, în semn de recunoştinţă pentru acest for.

 

 

Comentarii

comentarii