Acasă Actualitate BPJ al PNL Timiș a început procedura de suspendare pentru Raul Ambruș,...

BPJ al PNL Timiș a început procedura de suspendare pentru Raul Ambruș, Liviu Cocean și Cladiu Chira. S-au reprogramat alegerile interne pentru municipiul Timișoara și județ

DISTRIBUIȚI

Biroul Politic Județean (BPL) interimar al PNL Timiș a decis, joi, 15 iulie, să înceapă „procedura de suspendare a unor drepturi deținute în calitate de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru trei membri care au acționat împotriva Statutului PNL și a deciziei de amânare a alegerilor organizației municipale din 3 iulie 2021”. Este vorba despre Liviu Cocean, consilier județean PNL, Raul Ambruș, consilier municipal PNL și candidat la aceste alegeri, și Claudiu Martin Chira, deputat. În cazul ultimului, decizia trebuie luată la nivel național, BPJ doar formulând propunerea.

„Propunerile de suspendare pentru Liviu Cocean și Raul Ambruș vor fi înaintate către Comitetul Director Județean al PNL Timiș, forul de conducere care poate lua aceste decizii, conform statutului PNL. De asemenea, BPJ interimar a aprobat și cele 18 decizii de suspendare a unor drepturi deținute în calitate de membri ai PNL pentru o perioadă de 6 luni, conform hotărârilor validate în ședința BPL interimar PNL Timișoara de marți, 13 iulie”, transmite PNL Timiș.

Cei 18 membri pentru care BPL Timișoara a dispus marți suspendarea tot pe o perioadă de șase luni sunt: Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariş, Cristian Miclăuş, Mirel Pop, Vasile Ruşeţ, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu.

Totodată, în cadrul ședinței BPJ interimar de joi, s-a stabilit că alegerile pentru PNL Timișoara vor fi reluate pe 31 iulie, iar cele pentru PNL Timiș au fost reprogramate pe 7 august. Acestea din urmă ar fi trebuit să se desfășoare pe 10 iulie, însă în urma scandalului de la scrutinul pentru organizația municipală, s-a decis ca ele să fie suspendate.

„Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru CCL PNL Timișoara este 24 iulie, iar pentru CCJ PNL Timiș este 31 iulie. Candidaturile se pot depune la sediul PNL Timiș, str. Gheorghe Lazăr nr. 1, sau pe email la adresa office.pnltimis@gmail.com”, mai transmite PNL Timiș.

Comentarii

comentarii