Acasă Eveniment Brigitte Pastramă, ”creierul” afacerii cu măști „Louis Vuitton” contrafăcute

Brigitte Pastramă, ”creierul” afacerii cu măști „Louis Vuitton” contrafăcute

1160
DISTRIBUIȚI

Clipe de coşmar în familia lui Florin şi Brigitte Pastramă. Aceştia au fost ridicați de acasă de anchetatori și plasați în control judiciar pentru 60 de zile după ce au fost acuzați că ar fi vândut măști sanitare inscripționate cu brandul unei cunscute case de modă din Franța.

Soţii și-au recunoscut faptele. Cei doi au încercat, însă, să-i convingă pe polițiști că nu au știut faptul că vânzarea unui produs contrafăcut constituie infracțiune.

Pentru că era siguri că este vorba despre mărfuri contrafăcute, polițiștii au intrat pe fir și au început să strângă informații despre activitatea comercială a celor doi. Așa s-a stabilit că mărfurile sunt promovate atât pe pagina electronică a unui cunoscut magazin on-line cât și pe un site înființat de cei doi, pentru comercializarea așa numitelor „măști de firmă”.

Potrivit surselor citate, în urma cercetărilor s-a stabilit că ideea i-ar fi aparținut femeii, care, inițial. ar fi adus din China o cantitate mică de măști inscripționate „Louis Vuitton”. Acestea ar fi fost puse în vânzare, inițial, pentru suma de 70 de lei bucata.

În tot acest timp, spun anchetatorii, au fost monitorizate emisiunile în care aceștia apăreau și promovau produsele respective. Într-una dintre emisiuni, întrebat de moderator dacă măștile sunt originale, Florin Pastramă ar fi afirmat că „da, sunt originale”.

După ce au pus cap la cap mai multe probe, anchetatorii au descins în locuința din Voluntari. În tipul percheziției au fost ridicate produse și documente, însă, conform anchetatorilor, nu s-ar fi găsit și acte care să ateste proveniența măștilor. În același timp, soții Pastramă au fost audiați și ar fi răspuns la toate întrebările polițiștilor. Cei doi ar fi recunoscut că mărfurile nu erau originale, dar ar fi menționat faptul că nu știau că vânzarea acestora constituie infracțiune.

Conform procedurii, autoritățile române vor trimite mostre în Franța, unde experții „Louis Vuitton” vor stabili dacă produsele sunt niște copii. În plus, dacă se va stabili cu certitudine acest lucru, reprezentanții celebrei case de modă vor decide dacă „Louis Vuitton” se va constitui parte civilă.

Comentarii

comentarii