Acasă Editorial Bătălia pe reabilitarea termică

Bătălia pe reabilitarea termică

DISTRIBUIȚI

Lia Lucia EpureDacă este campanie  electorală, este  război. Pentru că în România, şi  pe vreme de pace, este război. Cel mai mult „sânge” curge la intersecţia între  partidele politice, pentru care orice ocazie este destul de bună  ca pretext  de „luptă”. Ultima găselniţă: Timişoara noastră. Pe scurt: Guvernul, prin Ministerul  Dezvoltării, nu a alocat Timişoarei bani pentru reabilitarea termică  a blocurilor, decât pentru …UN bloc! Nici nu ştii dacă să râzi sau să plângi. Plecând de la acest caz concret, a început războiul despre care tocmai vorbeam. Adică: PDL argumentează: Timişoara nu a trimis documentaţia corectă, adică  a formulat o cerere, fără a avea documentaţia tehnică, care trebuia  votată de CL. Primăria Timişoara, prin vocile autorizate spune: „PDL minte!”. Argumentele Primăriei? Ordonanţa s-a dat abia la începutul lui martie, normele de aplicare, abia la sfârşit, iar cererea Timişoarei era din februarie. Deci, spun edilii oraşului, nici nu se punea problema ca cererea din februarie să fi fost însoţită de alte documente, pentru că în februarie nu se vorbea despre ele. 
Cu toate acestea, alte oraşe din România au primit finanţare  pentru blocuri, fără atâtea consideraţii birocratice, în numele faimoaselor legi, pe care, Doamne ajută, am vrea să le respecte domnii guvernanţi. Recent, PNL a pornit o campanie  de strângere  de semnături în favoarea problemei Timişoarei, pe care, hai să nu ne prefacem că nu ştim, toţi cei contaminaţi de Bucureşti, o uită sistematic. Fie că-i vorba despre centură, fie că-i vorba despre blocuri sau despre orice.
Timişoara este „fata  abandonată a familiei”. Timişoara, care i-a făcut  pe mulţi pitici zei, trecători prin viaţa lor cenuşie.
La vederea campaniei PNL, PDL a umflat muşchii campaniei electorale şi a remis, ieri, un comunicat de presă, care nu putea avea loc într-un spaţiu electoral (aşa cum se dorea!),  pentru un motiv de etică simplă: Ministerul Dezvoltării este Guvernul însuşi!
Guvernul nu poate beneficia de publicitate în spaţiul unui partid. Nu se poate!
Revenind, ne aflăm în plin Caragiale tragicomic, care  spune una, face alta,  se scunde după altele, se pierde în detalii, se arată frumos din punct de vedere electoral, dar vrea să ne păcălească după regulile lui Rebreanu.  Parcă el avea ceva cu … proştii, nu-i aşa?  Stimaţi domni, cu feţe umflate de îngâmfare electorală, stimaţi compatrioţi orbiţi de virusul dement al orgoliului care vă va duce la pierzanie,  lăsaţi oamenii să aibă căldură la iarnă şi să plătească mai puţin la factură.
Nu vă mai cocoşiţi, pentru că aceste mofturi  electorale sunt inutile. La vot nu vor merge nici 15 la sută. Mi-a spus asta un sociolog bănăţean din Timişoara, care pleacă cu familia, de Rusalii, la bunicii care nu stau la bloc!

Comentarii

comentarii