Acasă Actualitate Bucură-te de vară la maxim: 8 activităţi pe care trebuie să le...

Bucură-te de vară la maxim: 8 activităţi pe care trebuie să le încerci

DISTRIBUIȚI

Vremea frumoasă nu durează tot anul, aşa că e bine să profiţi cât mai mult de sezonul cald, mai ales că acesta începe uneori chiar din lunile aprilie-mai. Ai o mulţime de activităţi relaxante din care să alegi, care să te ajute să îţi reîncarci bateriile, fie în weekend, fie în concediu sau după o zi de muncă.

Ia-ţi inspiraţia din ideile de mai jos, care includ variante pentru toate gusturile şi bugetele:

Citeşte în hamac

Dacă vrei să leneveşti fără stres vara asta, ai nevoie de un hamac. Îl poţi amplasa în parc, în grădină, pe terasa sau chiar pe plajă. Ia cu tine şi o carte bună când te duci să te relaxezi în hamac, mai ales dacă vrei o activitate care să prevină plictiseală. De la cărţi de dezvoltare personală şi până la romane poliţiste, alege un titlu pe gustul tău, care să-ţi trezească curiozitatea.

Programează un picnic

O activitate minunată în sezonul cald, picnicul este ocazia perfectă să te bucuri de gustări delicioase, băuturi reci şi companie plăcută. Picnicul în parc, pe plajă sau pe malul lacului se organizează uşor, ai nevoie doar de o pătură confortabilă, snackuri gustoase şi 2-3 tipuri de băuturi, de la sucuri şi până la limonada sau vin. Cheamă-ţi prietenii, familia sau chiar colegii ca să vă bucuraţi împreună de soare şi natura.

Pluteşte în piscină

O activitate de bază vară, distracţia la piscină este de neînlocuit. Ia cu tine ochelarii de soare, crema cu SPF, dar o saltea gonflabilă ca să te relaxezi cum se cuvine. Găseşti o mulţime de modele de saltele gonflabile, de la cele clasice şi până la cele cu design amuzant, ce imită unicornii sau păsările flamingo. Mai mult, salteaua gonflabilă îţi poate fi de folos şi-n vacanţă, atunci când mergi la mare.

Bucură-te de băuturile de sezon

Vara este sezonul cocktailurilor, frappeurilor şi băuturilor de tip limonada. Ce poate fi mai relaxant decât să savurezi o băutură rece, exact pe gustul tău, la terasă, în grădina sau în parc? Ai o mulţime de opţiuni când vine vorba de băuturi de vară, de la Aperol Spriz şi până la limonadă cu fructe sau ice coffee.

Descoperă cel puţin un loc nou

Nu trebuie neapărat să călătoreşti departe ca să descoperi locuri noi. Poţi să faci acest lucru şi la tine în oraş. Cu siguranţă există muzee, restaurante, străzi pline de farmec sau parcuri pe care nu le-ai vizitat până acum. Foloseşte internetul ca să descoperi astfel de locuri şi fă-ţi timp pentru o scurtă vizită.

Priveşte apusul

Sezonul cald este momentul ideal să te bucuri de apusuri de vis, indiferent de zona în care locuieşti. Bucură-te de un apus în grădină, în mijlocul oraşului sau chiar la piscină, în timp ce pluteşti pe o saltea gonflabilă. Natura are o mulţime de lucruri frumoase să ne arate, iar apusurile de vară se număra printre acestea.

Fă sport în aer liber

Badminton, Yoga, tenis sau volei, toate se potrivesc de minune cu anotimpul cald. Vara asta, oferă-ţi puţin timp pentru sport în aer liber, fie în parc, fie în grădina sau pe un teren dedicat. Ia-i şi pe cei dragi cu tine, mai ales dacă sunt şi ei pasionaţi de mişcare.

Grădinăreşte

Ce ar fi că vara asta să te bucuri mai mult de natură? Dacă ai o grădină, este momentul perfect să te ocupi de ea, fie să aranjezi anumite plante, fie să pregăteşti răsaduri noi. Dacă locuieşti la bloc, nu îţi face griji. Poţi foarte uşor să plantezi flori, legume sau chiar verdeţuri în ghiveci, pe balcon sau pe terasă.

Vara este momentul potrivit să te bucuri de activităţi frumoase, de soare şi de căldură. Include pe lista ta de activităţi sportul în aer liber, ieşirile la iarbă sau chiar grădinăritul. Există activităţi pentru toate bugetele şi pasiunile, aşa că nu o să ai timp să te plictiseşti prea tare.

Comentarii

comentarii