Acasă Eveniment “Bucureştiul subminează interesele Timişoarei şi ale Regiunii Vest”

“Bucureştiul subminează interesele Timişoarei şi ale Regiunii Vest”

DISTRIBUIȚI

Nelu Balaş, directorul DRP Timişoara, rupe tăcerea:
“Nu vreau să spun că e vreo imixtiune politică în aceste cazuri, dar nu se mai poate continua aşa”, a declarat Nelu Balaş (foto).
Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Poştă (DRP) Timişoara s-au plâns, luni, 8 martie, că Bucureştiul loveşte încă o dată în interesele Timişoarei şi ale Regiunii de Dezvoltare Vest – Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara – şi încearcă să submineze proiectele de dezvoltare ale DRP Timişoara. “Cineva de la centru (Bucureşti) nu e interesat ca DRP Timişoara, cu cele patru judeţe, să  funcţioneze cum trebuie. Filială înseamnă responsabilitate maximă, servicii bune, autonomie.

Săptămânal fac drumuri la Bucureşti şi trimit adrese, dar nu am primit răspunsuri de nicio culoare. Avem multe proiecte, dar nu le putem pune în aplicare. Aşa că am decis să rup tăcerea. Nu vreau să spun că e vreo imixtiune politică, în aceste cazuri, dar nu se mai poate continua aşa”, a spus Nelu Balaş.

Aşa e imposibil…!
Una dintre loviturile grele în funcţionarea normală a companiei de poştă timişoreană este faptul că, sâmbăta, nu se va mai putea distribui nimic prin poştă, fiindcă cei de la Bucureşti au decis că poşta nu va mai funcţiona. Nu numai ziarele cotidiene sau orice publicaţie nu vor mai putea fi distribuite sâmbăta, dar nimic altceva. Abonaţii la ziare vor fi nevoiţi să aştepte cotidianul de sâmbătă să îl citească luni, ceea ce pare cu totul aberant. Loviturile le vor primi şi aceste publicaţii, fiindcă cititorul va fi nemulţumit. El este abonat, a plătit şi, prin urmare, trebuie să primească ziarul, dar nu îl va mai primi la sfârşit de săptămână. Probabil că în aceste situaţii mulţi timişoreni nu îşi vor mai face abonamente la cotidiane şi redacţiile vor pierde din cititori, dar şi veniturile poştei timişorene vor scădea. “Am primit de la Bucureşti să nu mai distribuim cotidiene şi săptămânale prin poştă, sâmbăta. Acest fapt ne deranjează nu numai economic, ci şi din punct de vedere al relaţiilor”, a declarat Balaş. Una dintre propunerile de dezvoltare a DRP Timişoara este creşterea volumului de prestaţii şi atragerea de noi clienţi, pentru a se realiza venituri sporite, dar, în aceste condiţii noi, impuse de către cei de la Bucureşti, va fi foarte anevoios sau imposibil.

“Voi opri aceste hoţii!”

În acest moment de criză financiară, o altă problemă cu care se confruntă DRP Timişoara este cu privire la preţul chiriilor  la spaţiile în care funcţionează în cele patru judeţe –Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin. Unităţile poştale din cele patru judeţe sunt obligate să plătească până la 7.000 de euro lunar chirie, ceea ce este extrem de mult. “Direcţia înregistrează pierderi foarte mari, din această cauză. Marţi, 9 martie, i-am convocat pe toţi proprierarii acestor spaţii, pentru a renegocia toate contractele de închiriere, iar unde nu se va accepta, vom anula contractele cu furnizorii de spaţii neproductive. Din perspectiva concurenţei, e imoral. Voi opri aceste hoţii”, a spus Balaş. În perspectivă, cele 10 direcţii regionale de poştă vor fi reduse la 8 şi va fi construit Centrul Regional de Tranzit şi Centrul Regional de Procesare, ca structură independentă, unică la nivelul DRP Timişoara, ce va deservi cele patru judeţe –Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad. Centrul Zonal de Tranzit va fi construit pe un nou amplasament, cu acces facil la autostradă, în zona Aeroportului Internaţional Timişoara.

 

Comentarii

comentarii