Acasă Economic Bucuria de a fi propriul tău stăpân – meseria, brățară de aur!...

Bucuria de a fi propriul tău stăpân – meseria, brățară de aur! Importanța resursei umane calificate pe piața UE

DISTRIBUIȚI

Maria Grapini, vicepreședinta Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorului și membră a Comisiei pentru  transport și turism din Parlamentul European, reia șirul conferințelor intitulate „Bucuria de a fi propriul tău stăpân – meseria, brățară de aur”.

Scopul evenimentelor este să ofere cât mai multe informații mediului de afaceri în sensul demarării unei afaceri sau calificării într-o meserie.

“Conferința are ca scop identificarea problemelor privind forța de muncă calificată, promovarea profesiilor vocaționale și noi forme de formare profesională.

Discuțiile constructive despre provocările actuale de pe piața muncii, importanța economică deosebită a existenței diversității în meserii, precum și despre importanța ca fiecare dintre oameni să își urmeze vocația, să fie „omul potrivit, la locul potrivit”, ne vor ajuta să găsim soluții concrete pentru piața forței de muncă”, a precizat eurodeputata S&D, Maria Grapini, care este recunoscută pentru demersurile pe care le face în sprijinul IMM-urilor, dar și pentru încurajarea tinerilor în a deveni antreprenori, ea având o mare experiență în mediul de afaceri.

După evenimentele de succes organizate la Timișoara, Iași, Brăila și București, conferințele „Bucuria de a fi propriul tău stăpân – meseria, brățară de aur” continuă vineri, 18 martie, începând cu ora 11:00, la hotel Vega, din Galați. Cu această ocazie, sunt așteptați oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice locale, dar și tineri dornici de a-și valoriza propriul potențial.

Printre speakerii care vor vorbi la această conferință extrem de importantă ce vizează tema stringentă privind piața forței de muncă se numără lect. univ. dr. Doina Pârcălabu-secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Nicula Marius- Director Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați (AJOFM), Ion Mocanu- Director  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați, Picu Apostol Roman – Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galati/ Membru în CA la Administrația Porturilor Dunării Maritime, Bogdan Ciucă- Notar și Ionuț Mocanu- Director Tehnopol.

Eurodeputata va modera conferința și va aborda tema “Importanța resursei umane calificate pentru competitivitatea pieței interne a Uniunii Europene”.

Comentarii

comentarii