Acasă Administraţie Bugetul Consiliului Judeţean Timiş pierde 25 de milioane de lei faţă de...

Bugetul Consiliului Judeţean Timiş pierde 25 de milioane de lei faţă de precedentul

937
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş s-a văzut nevoit să aloce aproape jumătate din bugetul pe 2020 numai pentru funcţionarea instituţiei, inclusiv pentru plata persoanelor implicate în asistenţa socială. Prin alocarea redusă de la bugetul de stat, judeţul a pierdut, faţă de anul precedent, suma de 25 de milioane de lei. În total, în acest an vor fi 657 milioane de lei în bugetul CJT. La capitolul cheltuieli de funcţionare sunt direcţionate 369 de milioane de lei, la dezvoltare ajung doa 287 milioane, iar la investiţii 254 de milioane de lei.

„Am primit cu nedumerire, dar şi cu mare îngrijorare, Hotărârea de Guvern prin care au fost alocate de la buget sumele de la asistenţa socială, pentru ce înseamnă persoanele cu handicap şi protecţia copilului. Suntem într-o situaţie delicată şi dificilă, e o lovitură primită la nivelul bugetului judeţului timiş. Timişul este în situaţia de a avea capacitatea de a asigura desfăşurarea activităţii de asistenţă socială, dar discutând cu colegii din alte judeţe au arătat că scăderea cu aproape 50% a alocărilor pentru acest capitol duce la probleme mari”, a declarat Călin Dobra.

O situaţie similară e şi la programul de susţinere a elevilor, „Laptele şi cornul”, unde fondurile alocate ajung doar pentru primele şase luni ale anului.

„Cei mai mulți din bani din punct de vedere al funcționării vor merge către Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului, iar din punct de vedere al investițiilor, spre infrastructura rutieră și domeniul sănătății. Este un an al proiectelor mari, sper ca unele să fie implementate în acest an, vorbim aici despre noua maternitate, despre drumurile județene, sporirea capacității de la două benzi la patru benzi la drumul spre Moșnița, spre Aeroport, Dumbrăvița, vorbim și de modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, vorbim de învățământul special, de asistență socială”, a mai anunţat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Totuşi, în ciuda sumelor mici aflate la dispoziţie, CJT are un buget cu accent pe dezvoltare.

Comentarii

comentarii