Acasă Administraţie Bugetul judeţului Timiş e gata de aprobare şi oferă resurse totale de...

Bugetul judeţului Timiş e gata de aprobare şi oferă resurse totale de 160 de milioane de euro

426
DISTRIBUIȚI

Bugetul Consiliului Judeţean Timiş creşte în acest an cu 32 de milioane de lei, instituţia urmând să aibă la dispoziţie echivalemntul a 160de milioane de euro, a anunţat, luni, Călin Dobra, şeful instituţiei. Sumele pentru investiţii sunt importante, la fel cum sunt şi planurile CJT pentru 2019.

Planuri mari anul are pentru cei de la CJ Timiş. Conducerea judeţului va avea la dispoziţie trei surse principale de finanţare, din fonduri europene, din bani de la bugetul statului, respectiv din veniturile proprii. Direcţiile principale sunt asistenţa socială, infrastructura, mai ales cea rutieră, dar şi domeniul sănătăţii. Valoarea totală a bugetului va fi de aproximativ 770 de milioane de lei, spune Călin Dobra.

„Bugetul pe anul 2019 are o creștere față de anul 2018 cu aproximativ 32 de milioane de lei, iar valoarea totală a acestuia este de 770 de milioane de lei. La nivelul secțiunii de funcționare dispunem de o sumă de aproximativ 370 de milioane de lei, iar la nivelul secțiunii de dezvoltare de o sumă de aproximativ 267 de milioane de lei”, a declarat Călin Dobra.

Spitalul Judeţean Timişoara, singura unitate sanitară a CJT, primeşte şi în acest an tot interesul instituţiei. Aici vor ajunge cinci milioane de lei, în timp ce pentru drumurile judeţene merg 26 de milioane de lei. Direcţia de Asistenţă Socială primeşte 145 de milioane de lei, bani necesari plăţii sumelor aferente activităţii curente.

Fără dezbatere publică, pentru că nimeni nu a cerut-o, bugetul intră miercuri la vot. Dobra crede că nu vor fi probleme la adoptarea acestuia.

“În ședința de plen de miercuri sper ca bugetul să fie aprobat. Toate componentele au fost deja prezentate în cadrul comisiilor de specialitate. S-a răspuns la toate întrebările adresate de către consilierii județeni. Este un buget promițător, cu o listă de investiții care are o creștere de 46 de milioane de lei, unde se regăsesc proiecte interesante care au fost mult mediatizate”, a mai declarat Dobra.

Câteva obiective interesante au fost menţionate de preşedintele CJT, iar pe listă apar stadionul pentru Timişoara, noul centru de legume şi fructe, dar şi clinica de psihiatrie, plus un bloc de locuinţe, cu 84 de apartamente.

Comentarii

comentarii