Acasă Eveniment Bugetul Lugojului… bate criza financiară

Bugetul Lugojului… bate criza financiară

DISTRIBUIȚI

Marius_MartinescuSubsecretarul de stat Marius Martinescu a felicitat Executivul lugojean pentru că a reuşit să promoveze un buget mai mare cu circa 26 de milioane de lei decât cel din 2008
Preşedintele PD-L Lugoj, Marius Martinescu, subsecretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a felicitat, într-o conferinţă de presă, Executivul lugojean pentru că a reuşit ca bugetul municipiului Lugoj, prin valoarea veniturilor, să bată criza financiară. Liderul democrat-liberal a făcut această afirmaţie având în vedere faptul că bugetul local pentru acest an este mare cu circa 26 de milioane de lei mai mare decât cel din 2008.
„Vreau să felicit Executivul că a reuşit bugetul municipiului Lugoj pentru acest an, prin valoarea veniturilor, să bată criza financiară. E foarte important de menţionat că veniturile suplimentare la buget se obţin din transferurile de la Ministerul Mediului pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Şi mai există un element care susţine veniturile: faptul că întreg creditul asumat de municipalitate este utilizat în bugetul anului 2009.
O susţine importantă a veniturilor survine şi din fondul de rulment, în valoare de 2,2 milioane de lei. Rezultă că aceşti bani nu au fost gestionaţi în lucrările care erau în execuţie sau nu s-a dorit să fie utilizaţi şi, astfel, s-au constituit în fondul de rulment. Îi felicit pe colegii consilieri ai Partidului Democrat Liberal că au reuşit, în cadrul negocierilor, să obţină o suplimentare de fonduri foarte importantă pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor pentru transformarea celor 48 de apartamente din construcţia aparţinând fostei garnizoane militare.
Aici au fost alocaţi 476.000 de lei, de la Ministerul Dezvoltării, iar lucrările pot fi finalizate în 2009”, a declarat Marius Martinescu, precizând: „Este surprinzător faptul că nu se doresc lucrări în asfaltarea de drumuri şi sunt prevăzuţi bani în continuare pentru modificarea unor proiecte care, de fapt, există. Şi aici mă refer la drumurile din Cartierul Balta Lată, care nu au asigurate sume pentru execuţia imediată. La fel, există proiecte, din 2008 şi, respectiv, din 2007, şi pot fi executate drumurile de pe străzile Izlazul Mic şi Vlad Ţepeş.
De asemenea, s-au acordat sume nesemnificative pentru două mari obiective: grădiniţa din Cartierul Balta Lată şi realizarea a 350 de locuri de parcare, în Microraion III, Cartierul “I. C. Drăgan”, precum şi splaiurile 1 Decembrie şi Corneliu Coposu. În schimb, sunt prevăzute sume pentru achiziţionarea a trei autoturisme, probabil prin aplicarea descentralizării pe plan local, în contradicţie cu reducerea cheltuielilor pe plan naţional, pentru achiziţiile privind dotările”. Subsecretarul de stat a mai menţionat că nu înţelege de se mai alocă bani pentru şcoala din Cotu Mic, inaugurată la sfârşitul anului trecut, banii care ar fi trebuit să fie destinaţi continuării lucrărilor de la grădiniţa din Balta Lată, şi s-a arătat surprins de faptul că, într-un Lugoj cu tradiţie ecumenică, nu sunt prevăzuţi bani decât pentru iluminatul aleilor Cimitirului Romano – Catolic, în condiţiile în care Lugojul mai are şi alte cimitire, aparţinând altor culte – cele Ortodoxe, de pe Strada Ţesători şi de pe Strada Hezerişului, cel Reformat, Cimitirul Baptist şi Cimitirul Penticostal, care au nevoie de fonduri.
În concluzie, Marius Martinescu a spus: “Prin votul celor şapte colegi, grupul Partidului Democrat – Liberal a susţinut un buget care este obligatoriu de executat într-un ritm cât mai alert, fiindcă suntem la începutul lunii aprilie. Cred că acest buget va trebui să fie reconsiderat la jumătatea lui 2009, atunci când, din punct de vedere al realizării veniturilor, lucrurile vor fi mult mai clare decât în acest moment”.
Toni BOLDUREANU

Comentarii

comentarii