Acasă Actualitate Bugetul participativ al CJ Timiș a atras 69 de propuneri

Bugetul participativ al CJ Timiș a atras 69 de propuneri

403
DISTRIBUIȚI

Un număr de 69 de propuneri au fost lansate în cadrul proiectului de buget participativ lansat de Consiliul Județean Timiș. Perioada de depunere a proiectelor, iar acum urmează etapa jurizării și a anunțării câștigătorilor.

Propunerile cetățenilor cu impact pozitiv pentru comunitate, validate prin votul timișenilor, vor fi finanțate și implementate de CJ. Pentru asta, instituția a pus la bătaie un buget participativ de 1.000.000 lei, inițiativă în premieră pentru județ.

Cele mai mari sume solicitate nu trec de 500.000 lei. Printre ideile propuse se numără o platformă web pentru dezvoltarea comunității de voluntari din județul Timiș, piste de biciclete, festivaluri de cultură, utilizarea energiilor regenerabile, o tabără de pescuit pentru copii cu cerințe speciale, cursuri de înot pentru copii sau spații de cazare pentru bolnavii de cancer.

„Mă bucur să văd un interes major din partea timișenilor. Multe dintre propuneri sunt pertinente și bine scrise, însă ele vor trece acum prin filtrul eligibilității. În procesul de votare vor intra doar acelea care respectă regulamentul și pot fi puse în aplicare, din punct de vedere legal, de către Consiliul Județean”, a spus inițiatorul programului, Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului.

Până pe 3 iunie, specialiștii CJ Timiș vor lucra la validarea proiectelor depuse. În data de 4 iunie, cele care au întrunit condițiile impuse de regulament vor fi afișate pe pagina dedicată, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro, urmând ca pe 5 iunie să intre în procesul de votare.

„Mă declar mulțumit de cum a decurs până în prezent programul de bugetare participativă, iar pentru anul viitor ne gândim să mărim bugetul alocat. Implicarea cetățenilor într-un proces democratic este util comunității noastre și ne responsabilizează”, a subliniat președintele CJ, Alin Nica.

Comentarii

comentarii