Acas─â Actualitate Buldozerul prostiei. Buldozerul lenei.

Buldozerul prostiei. Buldozerul lenei.

2084
DISTRIBUIȚI

La pas, prin Timi╚Öoara. O utopie a ideii de relaxare, de plimbare pentru men╚Ťinerea formei. La fiecare pas, murd─ârie, gropi, oameni care nu vorbesc, ci ╚Ťip─â, nu comunic─â, exhib─â┬á st─âri poluante pentru suflet. Mai nou,┬á peisajul urban a fost ÔÇŁ├«mbog─â╚ŤitÔÇŁ, la intersec╚Ťia str─âzilor Bujorilor (Doamne, ce nume frumos, de floare superb─â), cu ÔÇŁ Emile ZolaÔÇŁ (Doamne, cum l-am putea uita pe faimosul┬á scriitor) a fost ÔÇŁplantatÔÇŁ, la ceas de prim─âvar─â (cam de trei luni) un buldozer. Da, un utilaj bun de construit, dar ╚Öi de distrus. Cu buldozerul s-a f─âcut o groap─â. ┬á├Än groap─â, probabil trebuia ┬áa╚Öezat┬á recipientul abandonat, de altfel, pe strad─â (vezi foto).

├Än┬á groap─â, mai mul╚Ťi concitadini de-ai no╚Ötri, din categoria celor care nu au contracte cu RETIM, dar au drepturi interna╚Ťionale, nu muncesc, dar au┬á ajutoare sociale, sunt ÔÇŁs─ârmani ╚Öi bolnaviÔÇŁ, dar tr─âiesc ├«n palate cu turnule╚Ťe, au aruncatÔÇŽ saltele murdare, resturi, cutii de tot felul, ambalaje, pet-uriÔÇŽ Au aruncat┬á unele dintre cele mai insalubre dovezi ale incapacit─â╚Ťii de a accepta civiliza╚Ťia, cur─â╚Ťenia, Timi╚Öoara ├«ns─â╚Öi.

Din păcate, concursul este realizat din bani publici, buldozerul nu este al niciunei etnii, nici a vreunui călător prin lume, este al unei companii ce lucrează, pe bani publici, cu Primăria Timișoara!

O ru╚Öine ├«n capitala Banatului, o durere, o ap─âsare a nesim╚Ťirii peste noi, timi╚Öorenii care ne iubim ora╚Öul, pentru care suferim, dar pentru care suntem trimi╚Öi ├«n alt─â parte, ca s─â nu mai critic─âm indolen╚Ťa, nesim╚Ťirea, sfidarea, incompeten╚Ťa!

Avem┬á festivaluri cu┬á anonimi, cu url─âtori la lun─â, dar nu avem nicio ap─âsare uman─â pentru locuitorii Timi╚Öoarei pe care sistematic, ├«i batjocore╚Öte onor prim─âria cu aprecieri de genul ÔÇŁTimi╚Öoara nu este monahal─âÔÇŁ sau ÔÇŁ ├Än Portugalia nimeni nu se pl├ónge!ÔÇŁÔÇŽ Nu, pentru c─â acolo se respect─â┬á legile.┬á Ca ╚Öi cum a fi timi╚Öorean mai ├«nseamn─â a nu dormi, ba poate mai ├«nseamn─â a te ├«mboln─âvi, din lipsa somnului de noapte!

La noi, Timi╚Öoara┬á este sub ocupa╚Ťia ╚Öi dictatura tembelilor, a golanilor, a mitomanilor, a deliran╚Ťilor cu ÔÇŁ delir de putereÔÇŁ ╚Öi ÔÇŁ delir de imagina╚ŤieÔÇŁ.

Dac─â cineva a uitat, noi nu! Revolu╚Ťia a ├«nceput de aici!

Buldozerele pot fi simboluri ╚Öi pentru o alt─â revolu╚Ťie!

 

 

Comentarii

comentarii