Acasă Actualitate Buldozerul prostiei. Buldozerul lenei.

Buldozerul prostiei. Buldozerul lenei.

1360
DISTRIBUIȚI

La pas, prin Timișoara. O utopie a ideii de relaxare, de plimbare pentru menținerea formei. La fiecare pas, murdărie, gropi, oameni care nu vorbesc, ci țipă, nu comunică, exhibă  stări poluante pentru suflet. Mai nou,  peisajul urban a fost ”îmbogățit”, la intersecția străzilor Bujorilor (Doamne, ce nume frumos, de floare superbă), cu ” Emile Zola” (Doamne, cum l-am putea uita pe faimosul  scriitor) a fost ”plantat”, la ceas de primăvară (cam de trei luni) un buldozer. Da, un utilaj bun de construit, dar și de distrus. Cu buldozerul s-a făcut o groapă.  În groapă, probabil trebuia  așezat  recipientul abandonat, de altfel, pe stradă (vezi foto).

În  groapă, mai mulți concitadini de-ai noștri, din categoria celor care nu au contracte cu RETIM, dar au drepturi internaționale, nu muncesc, dar au  ajutoare sociale, sunt ”sărmani și bolnavi”, dar trăiesc în palate cu turnulețe, au aruncat… saltele murdare, resturi, cutii de tot felul, ambalaje, pet-uri… Au aruncat  unele dintre cele mai insalubre dovezi ale incapacității de a accepta civilizația, curățenia, Timișoara însăși.

Din păcate, concursul este realizat din bani publici, buldozerul nu este al niciunei etnii, nici a vreunui călător prin lume, este al unei companii ce lucrează, pe bani publici, cu Primăria Timișoara!

O rușine în capitala Banatului, o durere, o apăsare a nesimțirii peste noi, timișorenii care ne iubim orașul, pentru care suferim, dar pentru care suntem trimiși în altă parte, ca să nu mai criticăm indolența, nesimțirea, sfidarea, incompetența!

Avem  festivaluri cu  anonimi, cu urlători la lună, dar nu avem nicio apăsare umană pentru locuitorii Timișoarei pe care sistematic, îi batjocorește onor primăria cu aprecieri de genul ”Timișoara nu este monahală” sau ” În Portugalia nimeni nu se plânge!”… Nu, pentru că acolo se respectă  legile.  Ca și cum a fi timișorean mai înseamnă a nu dormi, ba poate mai înseamnă a te îmbolnăvi, din lipsa somnului de noapte!

La noi, Timișoara  este sub ocupația și dictatura tembelilor, a golanilor, a mitomanilor, a deliranților cu ” delir de putere” și ” delir de imaginație”.

Dacă cineva a uitat, noi nu! Revoluția a început de aici!

Buldozerele pot fi simboluri și pentru o altă revoluție!

 

 

Comentarii

comentarii