Acasă Eveniment Bulevardul Brâncoveanu din Timişoara – finalizat cu o întârziere de 3 luni

Bulevardul Brâncoveanu din Timişoara – finalizat cu o întârziere de 3 luni

DISTRIBUIȚI

Primul termen de finalizare a unuia dintre cele mai importante bulevarde din Timişoara era sfârşitul lunii septembrie, apoi octombrie, iar lucrările au fost finalizate abia în decembrie. În momentul de faţă, circulaţia a fost reluată pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din Timişoara, însă trotuarele şi spaţiile verzi vor fi amenajate la primăvară, pentru că acum nu mai este nici timp şi nici bani pentru efectuarea acestor lucrări. Deşi lucrările au întârziat, nimeni nu va fi penalizat, pentru că mai marii municipalităţii spun că la bulevardul Brâncoveanu nu a fost stabilit un termen limită şi nimeni nu poate fi penalizat. La acest bulevard au lucrat cei de la drumuri, de la Enel, Colterm, Aquatim şi mulţi alţii. Tocmai de aceea nu se poate găsi un vinovat care să suporte eventualele penalităţi.

Miros de vopsea, combinat cu diluant

Cu o jumătate de oră înainte de inaugurarea bulevardului Brâncoveanu, muncitorii lucrau din zor la marcarea drumului şi la turnarea bitumului pe unele porţiuni de drum. Aşa se face că înainte de venirea primarului, a viceprimarului şi a şefului de la Direcţia de Transporturi, aerul era irespirabil pe această porţiune de drum. Muncitorii trasau de zor trecerile de pietoni şi marcajele obligatorii,  iar în aer plutea un un miros de vopsea, combinat cu diluant. În momentul în care alaiul primarului Ciuhandu şi-a făcut aparţia, mirosul dispăruse, însă nu şi muncitorii care încă mai turnau bitum din care ieşea aburi. În momentul în care edilul local i-a văzut, a stat puţin de vorbă cu aceştia, spunându-le că au făcut o treabă bună. Însă muncitorii nu aveau nevoie de mulţumiri, ci de bani. Un muncitor mai curajos i-a spus edilului: „Vrem şi noi prime de sărbători, dacă tot am muncit bine”. În acelaşi timp, pe Brâncoveanu şi-a făcut apariţia şi un biciclist care, din mers, i-a transmis primarului: ”Bravo, domnule primar, în 22 de ani aţi reuşit să faceţi o stradă!”.

Investiţie de peste două milioane de lei

Lucrările de reabilitare a bulevardului Constantin Brâncoveanu din Timişoara au costat 2,2 milioane lei. Primarul Gheorghe Ciuhandu spune că este mulţumit că acest bulevard a fost finalizat anul acesta. „Sunt mulţumit de cum au mers lucrările. La anul vom continua lucrările de reamenajare a spaţiilor verzi, a trotuarelor şi a pistelor destinate exclusiv bicicliştilor. Toată lumea ne critică, deşi noi lucrăm. Ştiu că poate unora nu le convine că am finalizat acest bulevard”, a spus Gheorghe Ciuhandu. Culiţă Chiş, şeful Biroului Transporturi din cadrul Primăriei Timişoara, spune că lucrările au fost întârziate din cauza conductelor vechi, care datau de prin anii 50. „A fost mult de muncă, dar noi am promis că până la finalul anului lucrările vor fi gata şi ne-am ţinut de cuvânt. Conductele din această zonă nu au mai fost schimbate de prin anii 50 şi aceste lucrări ne-au îngreunat puţin, însă este bine că le-am finalizat şi bulevardul a fost redeschis”, spune Culiţă Chiş.
 

Comentarii

comentarii