Acasă Actualitate Burse lunare în valoare de 10.000 de lei, pentru elevii și studenții...

Burse lunare în valoare de 10.000 de lei, pentru elevii și studenții de la teologie din Arad și Caraș Severin

507
DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea PS Lucian, în Permanența Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului, s-a luat hotărârea de a sprijini învățământul teologic prin acordarea de burse lunare elevilor și studenților ce activează în școlile de teologie care funcționează atât la nivelul Episcopiei Caransebeșului, cât și la Facultatea de Teologie din Arad, pentru anul de studii 2020-2021.

Părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier eparhial în cadrul Sectorului Cultural, a explicat cât este de important și necesar acest ajutor din partea Episcopiei Caransebeșului pentru a susține în continuare învățământul teologic la cel mai înalt nivel.

„Pentru a încuraja performanța tinerilor teologi, Episcopia Caransebeșului dimpreună cu protopopiatele din subordine, a hotărât să acorde lunar burse de merit și burse de studiu pentru cei mai merituoși elevi și studenți din Episcopia Caransebeșului. În felul acesta Eparhia Banatului Montan intenționează să încurajeze excelența și pe cei mai buni elevi și studenți, oferindu-le burse lunare în valoare de 10.000 de lei”, a spus părintele arhimandrit Casian.

Pentru fiecare persoană bursele de merit sunt în valoare de 500 de lei și tot fiecare elev în parte, care dorește să facă performanță în învățătură, primește burse de studiu în valoare de 300 de lei. De asemenea, un ajutor foarte necesar se îndreaptă spre elevii care sunt buni la învățătură însă nu au posibilități materiale, aceștia primind burse sociale.

„Prin alocarea acestor burse, elevii și studenții se vor putea susține în școlile de teologie care funcționează atât la nivelul Episcopiei Caransebeșului, cât și la Facultatea de Teologie din Arad. Nădăjduim că astfel, toți elevii și studenții noștri vor fi încurajați pentru a-și spori performața în învățătură și pentru a face cinste Episcopiei Caransebeșului și învățământului din județul Caraș-Severin”, a mai adăugat părintele consilier.  

Comentarii

comentarii