Acas─â Eveniment Burse municipale pentru 69 de elevi lugojeni

Burse municipale pentru 69 de elevi lugojeni

450
DISTRIBUIȚI

burse municipale 1aAdministra┼úia local─â acord─â 43 de burse civic-culturale ┼či 26 de burse sportive, ├«n valoare total─â de 31.950 de lei

Municipalitatea lugojean─â acord─â ┼či ├«n anul ┼čcolar 2012-2013 burse municipale pentru elevii din clasele V-XII. Pentru ├«nscrierea ├«n program, elevii au trebuit s─â participe la cel pu┼úin o activitate extracurricular─â.

├Än func┼úie de specificul activit─â┼úilor extracurriculare desf─â┼čurate de elevi, bursele municipale au fost divizate ├«n dou─â categorii: burse municipale civic-culturale ┼či burse municipale sportive, fiecare dintre acestea av├ónd c├óte trei subcategorii: de excelen┼ú─â – ├«n valoare de 100 lei/lun─â, de performan┼ú─â – ├«n valoare de 75 lei/lun─â ┼či de merit – ├«n valoare de 50 lei/lun─â. Elevii care s-au ├«nscris ├«n program au optat pentru categoria de burs─â, iar departajarea lor pe subcategorii s-a realizat pe baza notei finale ob┼úinute, conform unui algoritm de calcul, din performan┼úele educa┼úionale ┼či activitatea extracurricular─â. Pe baza situa┼úiilor transmise de consiliile de administra┼úie ale unit─â┼úilor de ├«nv─â┼ú─âm├ónt de stat de pe raza municipiului, Prim─âria Lugoj a aprobat acordarea a 69 de burse municipale: 43 de burse civic-culturale, din care 14 burse de excelen┼ú─â, 14 burse de performan┼ú─â ┼či 15 burse de merit, respectiv 26 de burse sportive, din care 11 burse de excelen┼ú─â, 11 burse de performan┼ú─â ┼či 4 burse de merit. Suma total─â alocat─â burselor municipale pe semestrul I al anului ┼čcolar 2012-2013 este de 31.950 de lei, din care 19.200 lei pentru bursele municipale civic-culturale ┼či 12.750 lei pentru bursele municipale sportive. Festivitatea de acordare a burselor municipale va avea loc luni, 17 iunie, de la ora 13, ├«n Sala de consiliu a Prim─âriei Lugoj. Prim─âria ┼či Consiliul Local Lugoj deruleaz─â programul de acordare a burselor municipale ├«ncep├ónd cu cel de-al doilea semestru al anului ┼čcolar 2011-2012.

Comentarii

comentarii