Acasă Actualitate Bursele Rotary 2021 – cel mai vechi proiect al Rotary Club Timișoara

Bursele Rotary 2021 – cel mai vechi proiect al Rotary Club Timișoara

340
DISTRIBUIȚI

Clubului Rotary Timișoara a organizat festivitatea de acordare a Burselor Rotary 2021, ediția a XXV a, luni 7 iunie, într-un cadru restrâns, cu respectarea normelor anti-COVID19.

Prof. Oltea Copaci, coordonatoarea proiectului, a spus că anul acesta au fost oferite 17 burse elevilor foarte buni la învățătură, dar cu situație economică deficitară acasă.

Fiecare elev a primit 1.000 de lei.

”Obiectivul principal al burselor este să ajutăm copiii fără resurse materiale, care au rezultate bune la școală și sunt dornici să învețe și să facă performanță. Ne-am adresat tuturor directorilor de licee din Timiș că Rotary Timișoara oferă aceste burse și să transmisă informația diriginților de clase. Astfel, au fost propuși elevii care corespund cerințelor acestui proiect de oferire a burselor. Am avut cazuri unul mai grav ca altul din punct de vedere material pentru care acest sprijin s-a potrivit perfect. Am fost impresionată de toate cazurile. Bursele Rotary este cel mai vechi proiect al Clubului Rotary Timișoara”, a spus prof. Oltea.

Petru Grigorof, președintele Rotary Club Timișoara, a amintit că Bursele Rotary este un proiect tradițional, iar scopul este sprijinirea excelenței la învățătură.

”Obiectivul este de susținerea elevilor din clasele terminale de liceu și de a premia excelența. De obicei ofeream 10 burse, dar anul acesta ne-am propus să dăm mai multe și am ajuns la 17 burse. În alegerea elevilor care primesc aceste burse primează situația social-materială și rezultate la învățătură care trebuie să fie foarte bune”, a spus Grigorof.

 

 

Comentarii

comentarii