Acasă Actualitate Business Days 2024, la Iulius Congres Hall Timișoara! Afaceri locale și transferul...

Business Days 2024, la Iulius Congres Hall Timișoara! Afaceri locale și transferul de leadership între generații

DISTRIBUIȚI

După mai mult de 30 de ani de la apariția proprietății private, în România a început un amplu și tot mai prezent proces de transfer între generații.

 Business-uri de renume, complexe și semnificative pe piața de profil, au fost prezente la workshopul cu tema „ Transferul de leadership între generații și nu numai”, organizat la Timișoara în cea de-a doua zi a evenimentului Business Days, de la Iulius Congres Hall.

„Avem aici trei familii, trei companii în care părinții și copiii se implică în business. Agricultură – prin grupul Maxagro, curierat rapid – prin Fan Curier, și instalații electrice și automatizări în industrie – prin Eltrex Timișoara sunt domeniile prezente și despre care vom afla detaliile transferului de leadership”, a spus în deschiderea evenimentului Dan Berinde, moderator al discuțiilor.

Cu o vechime de 31 de ani de la înființare, grupul Maxagro s-a prezentat recent în cadrul evenimentului Business Days Timișoara, unde, pe mai multe paneluri de discuție, reprezentanții companiei au subliniat atât aspecte de interes prezent, cât și elementele care au contribuit la succesul său.

Pornită de la agricultură și dezvoltată cu divizii de zootehnie, utilaje și, mai recent, drumuri, compania Maxagro este o afacere de familie despre care Janco Zifceak, cofondator, spune că ar trebui să rămână unită.

„Eu a trebuit să muncesc tot timpul pentru tot ce am făcut. Am învățat din greutăți, iar în ceea ce privește copiii, ei trebuie să câștige să merite. Fiind o afacere de familie încercăm să rămânem uniți și mi-aș dori ca și copiii să rămână la fel, lângă noi, să nu plece. E important să încerce, ca să vadă cum e. Eu i-am lăsat să lupte și îi las, ca să învețe”.

Janco Zikceak a fost invitat alături de fiica sa, Alexandra Zifceak, la workshop-ul organizat în cea de-a doua zi a evenimentului Business Days derulat la Iulius Congres Hall. Alături de ei s-au aflat Daiana Zifceak și Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro, care, în cadrul aceluiași eveniment și alături de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori, au vorbit celor prezenți despre „Productivitate și eficiență în agricultură”, temă coordonată de prof. univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara.

De altfel, viziunea și intențiile de dezvoltare ale ambelor instituții prezente la Business Days – Maxagro și USV „Regele Mihai I” – se întâlnesc în domeniul agriculturii rurale, al cercetării și practicii, ceea ce a creat deja premisele unei apropiate colaborări inter-instituționale, pe multiple paliere.

Evenimentul a avut loc evenimentul Timișoara Business Days 2024.

Au fost prezenți 500 de participanți din industriile IT&C, tehnologie, industria medicală & pharma, automotive, producție, retail, telecomunicații, HORECA, stomatologie, financiar-bancar, energie, agri-business, FMCG, eCommerce.

Comentarii

comentarii