Acasă Actualitate „Butoi cu pulbere” la Inspectoratul Şcolar Timiş

„Butoi cu pulbere” la Inspectoratul Şcolar Timiş

455
DISTRIBUIȚI

Declaraţia subprefectului Eugen Dogariu, care spune că Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş trebuie să se mute şi să scape de chiria prea mare pe care o plăteşte a inflamat spiritele.  Să  se mute în şcoli, licee sau cămine, spune subprefectul Dogariu. E vorba de bani ce nu afectează în nici un fel bugetul judeţului sau al oraşului, replică Marin Popescu, inspectorul şcolar general adjunct de la IŞJ Timiş.

Cine le poartă sâmbetele…

“Inspectoratul şcolar, în momentul de faţă, e în chirie la comunitatea evreiască. Odată şi odată va trebui să se mute. O soluţie ar fi mutarea în diferite şcoli, licee sau cămine. Într-un singur loc ar trebui mutat. Din câte ştiu eu, li s-a pus în vedere să caute un posibil spaţiu. Din câte ştiu eu, se lucrează la acest lucru”, spune subprefectul de Timiş, Eugen Dogariu. Replica conducerii Inspectoratului Şcolar Timiş a venit imediat. Sunt bani care nu au cum să afecteze bugetul judeţului sau cel al Timişoarei. „Atât chiria Inspectoratului şcolar, cât şi salariile personalului, telefoane şi alte utilitãţi sunt plãtite direct de la minister. Chiria este plãtitã la zi şi trebuie sã se facã diferenţa clarã între bugetul statului şi bugetul local”, spune inspectorul şcolar general adjuncat Marin Popescu.

Până în 2012 nu se pune problema de plecare

Chiria actuală pe care o plăteşte lunar Inspectoratul Şcolar Timiş este în valoare de 3.300 de euro. Contractul încheiat expiră în 2012. În vremea fostului inspector general, Sandu Golcea, s-a realizat un proiect pentru un nou sediu în care să se mute Inspectoratul Şcolar Timiş. Construcţia ar urma să fie amplasată undeva între Stadionul „Dan Păltinilşanu” şi Liceul cu Program Sportiv „Banatul”. În aceeaşi locaţie este prevăzută, doar în stare de proiect, şi o construcţie care să adăpostească Palatul Copiilor. De la 1 septembrie, Palatul Copiilor din Timişoara se mută din centrul oraşului, undeva la periferie, la Grupul Şcolar Azur. Aici s-a considerat că este vorba despre o chirie mult prea mare, pe care o plăteşte direct Ministerul Educaţiei.

Comentarii

comentarii