Acasă Administraţie Buziașul va avea un aquaparc regional. Primarul Sorin Munteanu a venit cu...

Buziașul va avea un aquaparc regional. Primarul Sorin Munteanu a venit cu vești excelente de la București

2814
DISTRIBUIȚI

Primarul Buziașului, Sorin Munteanu, a avut o serie de întâlniri cu diverși factori de decizie din Capitală, inclusiv cu premierul Ludovic Orban. ”Veștile aduse sunt dintre cele mai bune și conduc într-o singură direcție: Buziașul și localitățile aparținătoare vor beneficia de fonduri substanțiale pentru realizarea mai multor proiecte de mare interes”, spune Munteanu.

Astfel, de la Compania Națională de Investiții (CNI) s-a primit informația că baza sportivă de la Buziaș a intrat deja în licitație, după ce în urmă nu cu mult timp s-a anunțat că se află pe lista-sinteză.

La Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, s-a discutat despre finanțarea liceului de la Buziaș și despre canalizarea de la Silagiu, primindu-se asigurări că până la sfârșitul anului vor fi alocate toate fondurile necesare. Până acum, din cele 29 de miliarde de lei, s-au alocat deja 11 miliarde lei.

Buziașul va avea locuințe ANL! În acest sens, s-au purtat discuții pentru predarea unui teren pe care cei de la ANL vor construi apartamente pentru tineri sub 35 de ani și pentru specialiști în domeniul educației și în cel al sănătății. Tot în acest context, Primăria ar urma să preia de la Ministerul Apărării Naționale blocul de garsoniere al Garnizoanei Militare din Buziaș, pentru ca locuințele să poată fi reabilitate prin fonduri ANL. E vorba de 32 de garsoniere și două apartamente.

De asemenea, a fost depusă documentația pentru extinderea rețelei de gaz la Bacova și urmează să se procedeze la fel și în cazul Silagiului.

”Vestea ce mai mare vine la urmă: Buziașul va avea un aquaparc regional, realizat din fonduri europene! Până în 2021 trebuie finalizate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, urmând ca în ciclul financiar 2021- 2027 să se realizeze execuția propriu-zisă”, spune primarul Sorin Munteanu.

Comentarii

comentarii