Acasă Eveniment Ca să iasă din România, un turc s-a ascuns în cabina unui...

Ca să iasă din România, un turc s-a ascuns în cabina unui TIR

385
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak au depistat un cetăţean turc care a încercat să iasă ilegal din ţară, ascuns în cabina unui automarfar.
În data de 10.02.2017, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc în vârstă de 40 de ani, conducând un TIR înmatriculat în Turcia şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru o societate comercială din Olanda. În urma analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit al mijlocului de transport. Ei au găsit, ascuns în locul destinat pentru odihna şoferului, un bărbat. În cadrul verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean turc în vârstă de 21 de ani.  Acesta  a declarat, în cadrul primelor cercetări, că dorea să ajungă în Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să îi permită acest lucru.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii