Acasă Actualitate Cabinet de terapie ocupaţională de 10.000 de euro, de la Rotary Cetate...

Cabinet de terapie ocupaţională de 10.000 de euro, de la Rotary Cetate pentru cei 350 de copii de la Speranța

DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Cetate Timișoara va dota cabinetul de terapie ocupaţională pentru beneficiarii C.R.A.E. Speranța, aproximativ 350 de copii cu cerințe educaționale speciale, un cabinet de terapie ocupațională a cărei realizare se ridică la 10 mii de euro.

Fondurile vor fi colectate la balul clubului, eveniment de tradiție la care vor participa peste 300 de invitați.

Centrul de Resurse și Asistență Educațională ,,Speranța” este o unitate de învățământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică de tip alternativă educațională pentru învățământ special și special incluziv, un serviciu de sprijin psiho-pedagogico-medico-social, care funcționează sub îndrumarea și coordonarea I.S.J. Timiș și cu finanțarea Consiliului Județean Timiș.

C.R.A.E ,,Speranța” este locul în care 31 de specialiști oferă anual servicii de sprijin pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 18 ani, proveniți din Timișoara dar și din alte localități din județ, o bună parte din mediul rural acolo unde grădinița sau școala nu dispun de personal specializat în recuperarea psihopedagogică a acestora.

Beneficiarii sunt majoritatea integrați în învățământul de masă dar au o patologie diversă, afecțiuni psihice, neurologice, ortopedice, tulburări grave, care necesită multă atenție și îngrijire. La C.R.A.E. Speranța beneficiară de acestea dar pe lângă specialiști au nevoie și de spații adecvate în care să desfășoare terapie sau activități. O carență a centrului este lipsa unui cabinet de terapii ocupaționale, în care copiii să aibă parte de: ergoterapie, art-terapie, stimulare senzorială, autonomie personală, ateliere de creație împreună cu copii din școli și grădinițe de masă, ceea ce specialiștii numesc activități de grup specifice.

Terapia ocupațională este acea formă de terapie care ajută copiii cu dizabilități să dezvolte sau să recupereze abilități necesare desfășurării activităților zilnice la un nivel minim necesar și satisfăcător, cât mai independent posibil și cu cât mai puțină asistență din partea altei persoane. Scopul final acestei terapii constă în a ajuta acești copii să ducă o viață cât mai independentă și mai productivă, dar și de a crește calitatea acesteia.

Pentru Rotary Cetate Timișoara acest proiect nu este primul realizat pentru centru, o inițiativă similară fiind concretizată în urmă cu opt ani. Preocuparea clubului a fost întotdeauna aceea de a oferi ajutor acolo unde este cea mai mare nevoie, iar copiii și vârstnicii n-au lipsit din agenda de proiecte anuale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii