Acasă Actualitate Cad ornamente și tencuială de pe o clădire din centrul Aradului

Cad ornamente și tencuială de pe o clădire din centrul Aradului

400
DISTRIBUIȚI

Centrul Aradului a devenit o adevărată „rezervație” de clădiri cu fațadele ajunse pericol public, care în loc de soluții viabile (așa cum au fost aplicate în alte orașe cum ar fi, de exemplu, Oradea) sunt apărate de celebrele inscripții : „Atenție, cade tencuiala!”. În loc de rezolvări, Primăria a găsit soluția amenințării cu supraimpozitarea celor care nu-și renovează fațadele dar și cu paleative cum ar fi scutirea pe cinci ani de la plata impozitului pentru cei care-și reabilitează fațadele.

Ultimul (până acum, că vor mai fi, cu siguranță) eveniment neplăcut generat de o fațadă obosită a avut loc astăzi pe strada Mețianu. De pe imobilul de la nr. 14 au căzut țigle, resturi de ornamente și tencuială.

Poliția Locală s-a mișcat rapid, trimițând agenți care au asigurat și împrejmuit zona, alertând și Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a interveni și remedia cât mai curând problema. Primăria pozează în continuare în instituția  care este gata să ajute proprietarii imobilelor degradate, fără însă a propune soluțiile de succes din alte părți. „Primăria Municipiului Arad trage încă o dată un semnal de alarmă în legătură cu necesitatea intervenţiilor imediate în cazul imobilelor care din cauza avansatei stări de degradare constituie  adevărate pericole pentru cetăţeni. Este foarte important ca toţi proprietarii să înţeleagă că responsabilitatea întreţinerii imobilelor le aparţine în totalitate. Municipalitatea este, în continuare, dispusă să devină partener cu deţinătorii acestor proprietăţi, mai ales în cazul imobilelor unde deţine la rândul ei cotă parte. Din păcate intenţia municipalităţii de a demara lucrări de refacere a faţadelor în cazul unor imobile s-a lovit de refuzul celorlalţi proprietari. Aceştia fie din considerente financiare, fie din total dezinteres s-au opus vehement realizării acestor lucrări”, anunță Primăria Arad într-un comunicat de presă pe tema incidentului de pe strada Mețianu. 

Comentarii

comentarii