Acasă Eveniment Cadavrele a 27 de câini puse în pungi de plastic au fost...

Cadavrele a 27 de câini puse în pungi de plastic au fost găsite aruncate la marginea unei râpe. Poliția a deschis dosar penal

566
DISTRIBUIȚI

Cadavrele a 27 de câini puse în pungi de plastic au fost găsite aruncate la marginea unei râpe. Polițiștii au deschis dosar penal pentru uciderea cu intenție a animalelor.

Reprezentanții Romsilva spun că locul în care au fost abandonate cadavrele a 27 de câini nu se află în interiorul Parcului Național Retezat, ci la aproximativ 500 de metri de limita exterioară a ariei naturale protejate, într-o pădure privată, care nu este administrată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

“Rangerii Parcului Național Retezat au efectuat cercetări în teren și locația respectivă este în afara parcului național administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”, potrivit unui comunicat transmis de regie.

Potrivit IPJ Hunedoara, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la faptul că, în zona Câmpușel din incinta Parcului Național Retezat, persoane necunoscute ar fi ucis un număr de 27 de câini, scrie Mediafax.

Aceștia, opt câini adulți și 19 pui, au fost abandonați în saci de  plastic pe marginea unei râpe, iar imaginile au fost făcute publice pe Facebook.

Cadavrele câinilor au fost duse la DSVSA Gorj pentru necropsie.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor.

Comentarii

comentarii