Acasă Actualitate Cadou de la PSD (și) pentru primarul Nicolae Robu

Cadou de la PSD (și) pentru primarul Nicolae Robu

1173
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu, cel care se laudă că nu dă 2 bani pe bani, se plânge însă permanent că merită mult mai mult. Deşi domnia sa ar vrea leafa mărită cât mai repede, PSD a hotărât un bonus pentru primari, dar nu la salariu, ci o pensie specială pentru toţi aleşii locali.

“Pentru munca pe care eu o depun în mod sistematic, dintotdeauna, de când sunt primar, consider că, la nivelul unui oraş ca Timişoara, la nivelul mulţimii de proiecte grele asumate, a răspunderii în ansamblul ei, cred că un salariu corect ar fi de 4-5.000 de euro, cu tot cu bonusuri. (…). Salariul fix este acum aproximativ 2.000 de euro”, spune Nicolae Robu în urmă cu vreo două luni.

Acum, Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a adoptat un amendament ce prevede ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după 1992 să primească o pensie speciala în limita a trei mandate.

“Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene (…) au dreptul, la încetarea mandatului, la o îndemnizaţie pentru limita de vârstă (…), se arată în amendamentul adoptat de Comisie.

Primarul Timişoarei mai spunea că lefurile primarilor sunt mici, că toţi edilii gândesc la fel dar (din ipocrizie , n.r.) tac, el fiind singurul care spune lucrurilor pe nume. “Primarii sunt trataţi aşa, ca fiind un fel de hoţi care se îmbuibă şi prin urmare nu trebuie să aibă cine ştie ce salarii. Dar primarii sunt oamenii care au cea mai ridicata apreciere din partea concitadinilor lor. E normal atunci să fie trataţi astfel? Eu cred că salariile primarilor ar trebui fie mult mai mari şi iată, o spun eu, un om care nu dă doi bani pe bani. Sunt peste 3.000 de primari în România şi sunt oamenii cei mai apreciaţi de comunităţile în care trăiesc. Şi atunci nu-i normal, cu toate răspunderile pe care le asumă, cu tot oprobriul care se abate asupra lor, de obicei trebuie să suporţi o mulţime de nedreptăţi? Este o funcţie extrem de grea”, mai spunea Nicolae Robu, la partid.

Comentarii

comentarii