Acasă Cultura Cafe21. Primul eveniment din 2018

Cafe21. Primul eveniment din 2018

330
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană a organizat primul eveniment din 2018, în cadrul proiectului Café 21, marți 6 martie,  de la ora 19:00, la Zaï Après Café, cu  tema „Tradiție și schimbare”.

În calitate de invitați speciali au fost Balázs Weyer, director de program, la Bartók Radio și redactor-șef la revista Forum Ungaria, și Horea Silviu Crișovan, muzician timișorean. “De ce Tradiție și schimbare? Vrem să vedem în ce măsură tradiția își are locul în comunitate așa cum este percepută și aplicată de păstrătorii tradițiilor într-un context contemporan”, a spus Simona Neumann, directorul asociației și moderatorul evenimentului. Alături de ea a fost Chris Torch, directorul artistic al TM2021.

Astfel, marți seara, s-a discutat despre rolul tradiției în societatea actuală modul în care modernitatea exclude tradiția, ce legătură are tradiția între generații și cei în vârstă sunt cu adevărat adepții tradițiilor? De asemenea, s-a discutat despre patrimoniul intangibil, despre hibridizare, despre amatori și profesioniști, despre comercializarea tradiției și despre diferite tradiții în Banat, o regiune marcată de o cultură transfrontalieră, unde întrepătrunderea culturilor dă naștere unor expresii artistice noi, față de o regiune unde există o singură cultură și o singură tradiție. O concluzie oarecum paradoxală a dezbaterii a fost că trebuie păstrată tradiția prin aceste schimbări ce au loc în societate în mod inevitabil.

Pauzele au fost asigurate de muzica formației: Lucian Nagy & Ivan Aleksijević. În 2018 vor mai fi șase cafenele unde de fiecare dată vor fi doi invitați: unul dintr-o țară străină și altul de pe plan local.

“Următoarele discuții din seria Café 21, la care vă așteptăm să ne fiți alături, se vor desfășura de-a lungul anului 2018 și vor avea următoarele teme de discuție: Cafe 21 – 8 – A fi și a aparține!; Cafe 21 – 9 –  Noi și ceilalți; Cafe 21 -10 – Locuri și oameni; Cafe 21 -11 – Hrană și comunitate; Cafe 21 -12 –  Orașul și apa și CAFÉ 21 -13 –  Ritual și religie. Vă așteptăm să ne fiți alături și să reinventăm împreună orașul”, este mesjul Simonei Neumann, director executiv al Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Astfel, cetățenii Timișoarei se pot alătura manifestărilor și pot participa activ la discuții pe teme europene, care privesc orașul, într-un spațiu neconvențional și relaxant. Inrarea este liberă de fiecare dată.

 

 

 

Comentarii

comentarii