Acasă Cultura Cafekultour, săptămâna cafenelelor

Cafekultour, săptămâna cafenelelor

DISTRIBUIȚI

Aflată la cea de-a cincea ediţie, cu acelaşi concept din anul 2005, Cafekultour, săptămâna cafenelelor va avea loc în perioada 30 martie – 5 aprilie.

Evenimentul, organizat în parteneriat de către Centrul Cultural Francez şi Centrul Cultural German din Timişoara propune, şi în acest an, timp de o săptămână, o serie de manifestări culturale organizate în fiecare seară într-o altă cafenea/librărie/bar din oraş, totul sub semnul diversităţii exprimărilor artistice, dar şi culturale.

Pentru că barurile, cafenelele şi librăriile Timişoarei oferă o adevărată alternativă pentru difuzarea şi promovarea culturilor emergente în oraş, Cafekultour se va axa, anul acesta, în mod special, pe tânăra creaţie contemporană.

Astfel, doritorii sunt invitaţi luni, 30 martie, la o sesiune de scurt-metraje documentare a Şcolii de la Lodz (Polonia), la Humanitas Joc Secund, de la ora 19, urmată marţi, 31 martie, de la ora 20, la Papillon Café, de proiecţii de scurt-metraje realizate de absolvenţii programului Masterclass Ludwigsburg/Paris, în 2008, numit Schwanger! (“Gravida !”). Pentru miercuri, 1 aprilie, organizatorii ne-au pregătit un spectacol de mimă, “L’homme de rien/Omul de nimic”, cu Emilien Gobard (Franţa), cu începere de la ora 20, la Club Porto Arte (Vaporul).

Joia de 2 aprilie este dedicată literaturii, astfel, la Cartea de nisip, de la ora 19, va fii o seară de lectură şi discuţii cu scriitorul Cătălin Dorian Florescu (Elveţia). Week-end-ul ne aduce un performance vizual şi sonor, “Didascalies and some glasses”, cu artistul francez invitat Julien Cadoret, vineri, 3 aprilie, la Club d’Arc, ora 20, şi un concert alternativ/indie live al trupei Snails din Chişinău, sâmbătă, 4 aprilie, la Jazz Club Pod 16, ora 21.

Săptămâna cafenelelor se încheie duminică, 5 aprilie, de la ora 18, la Librăria Cărtureşti Mall, cu o expoziţie de fotografie, « Carta 77 » şi o proiecţie a filmului documentar al realizatorului Miroslav Janek –„Citizen Havel”, eveniment organizat cu sprijinul Institutului Ceh din Bucureşti. Intrarea este liberă la toate acţiunile.
Andra JEBELEAN

Comentarii

comentarii