Acasă Actualitate Cafenea Illy în turnul de apă din Iosefin, în 2018

Cafenea Illy în turnul de apă din Iosefin, în 2018

2280
DISTRIBUIȚI

Anul viitor ar putea începe lucrările de reamenajare a turnului de apă de pe strada Bariţiu din cartierul Iosefin, aici urmând să se amenajeze o cafenea culturală. Primăria Timișoara a făcut aceeași promisiune și anul trecut, dat totul a rămas la stadiul de proiect.

Primăria a reuşit să achiziţioneze servicii de proiectare pentru consultanţă DALI plus proiect tehnic  refuncţionalizare imobil pentru centrul cultural Turnul de apă Iosefin.

Întrucât se doreşte amenajarea cafenelei la peste 50 de metru înălţime, cu belvedere spre Canalul Bega, turnul va fi prevăzut şi cu un modern lift exterior din care vor putea fi admirate vaporaşele, când vor avea undă verde să poată circula.

Până acum, municipalitatea nu s-a putut apuca de treabă, întrucât turnul era al societăţii din subordine, Aquatim, investiţia urmând să se ridice la circa 200.000 de lei, potrivit estimărilor.

În Timişoara mai există un turn de apă ”geamăn” în Fabric (construite între 1912-1914) de celebrul arhitect al oraşului, Szekely Laszlo, dar cel din Fabric este mult mai degradat.

Cafeneaua culturală care se va deschide aici va purta numele părintelui cafelei espresso, timişoreanul Francesco Illy.

Comentarii

comentarii