Acasă Actualitate Caietele de sarcini pentru deponeul de la Ghizela se cumpără ca pâinea...

Caietele de sarcini pentru deponeul de la Ghizela se cumpără ca pâinea caldă

DISTRIBUIȚI

Deponeul ecologic de la Ghizela, atât de mult aşteptat, este acum în faza în care se cumpără caietele de sarcini şi se depun ofertele – până în 30 iulie. Până să se ajungă, însă, în această fază a cam trecut ceva timp. Locul deponeului a fost, prima dată, la Covaci (acolo s-a dorit, iniţial, să se facă), după aceea s-a schimbat, apoi licitaţii care au fost amânate şi multe altele. Între timp se închid rând pe rând şi gropile de gunoi de pe cuprinsul judeţului, iar gunoiul este dus chiar şi prin judeţele vecine. Asta în timp ce construcţia deponeului ecologic nu a început încă.

“S-au cumpărat 29 de caiete de sarcini”
Totuşi, caietele de sarcini s-au cumpărat ca pâinea caldă, construcţia deponeului de la Ghizela fiind de interes pentru constructori. “S-au cumpărat 29 de caiete de sarcini”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
Demararea lucrărilor este preconizată pentru luna octombrie a acestui an. În prima fază, finanţarea lucrărilor de construcţie la Ghizela va fi asigurată din bugetul propriu al consiliului judeţean, urmând ca, ulterior, banii să provină din fonduri europene structurale. Între timp, însă, multe gropi de gunoi trebuie închise, conform cu normele europene.

În octombrie, cel mai devreme, începe construcţia
Pentru gropile de gunoi pe care se va pune lacătul există, se pare, mai multe propuneri vizavi de modul în care se va face acest lucru. Unele ar presupune utilizarea deşeurilor ca şi combustibil pentru producerea energiei, altele ar însemna doar neutralizarea gropii, prin acoperire cu pământ şi transformarea zonei în una verde, plină cu iarbă.
Totuşi, pentru a fi totul în regulă şi pentru ca Timişul să nu mai fie nevoit să dea gunoi şi la alţii, trebuie să înceapă cât mai repede construcţia acestui deponeu de la Ghizela. În luna august se va efectua evaluarea ofertelor pentru deponeu, dacă nu sunt contestaţii, până în 15 septembrie e posibil ca firma care va efectua lucrările la deponeu să fie contractată. Ordinul de începere a lucrărilor efective va fi la 1 octombrie, cel mai devreme….

Comentarii

comentarii