Acasă Actualitate Câinii mari și câinii mici, în viziunea lui Nicolae Robu. Noi aluzii...

Câinii mari și câinii mici, în viziunea lui Nicolae Robu. Noi aluzii la contracandidați?

814
DISTRIBUIȚI

Marți, 25 august, în conferința săptămânală de la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, după o nouă înșiruire a proiectelor realizate de municipalitate în parcuri, a ajuns să lanseze un alt atac indirect la adresa adversarilor săi din cursa electorală. Primarul a povestit cum, luni, a fost într-o vizită în Parcul Adolescenței, din cartierul Calea Martirilor.

„Am stat de vorbă cu oamenii. Parcul este într-o stare bună, știam. Eu monitorizez toate parcurile. Se mai întâmplă ca operatorilor să le scape, nu țin pasul cu nevoia de a interveni, și atunci sunt situații neplcute în care pot fi surprinse prin fotografiere aspecte nepotrivite pentru un parc. Noi ținem la parcuri, se intervine imdia și cuvântul de ordine este «Parcurile sunt sfinte! Aveți grijă de ele, trebuie să fie întreținute excepțional»”, a început Robu.

Povestind rezultatul discuțiilor cu oamenii prezenți la acel moment în parc, edilul spune că le-a făcut noi promisiune: o fântână, toalete, dar și o rezolvare pentru „problema câinilor mici”. „Trebuie să vedem ce facem și cu câinii mici, să amenajăm încă o canisită dedicată lor, să nu îi deranjeze pe cei ce vin cu copilașii, pe părinți, bunici ce vin cu copii mici. Chiar dacă e vorba despre niște cățeluși, oamenii spun «Am vrea să nu fie câini aici, să fim doar numai noi cu copii». Pe de altă parte, iubitorii de câini și ei își au drepturile lor și ne preocupă și ei”.

Atacul lui Robu a venit când a menționat spațiul deja amenajat în parc pentru câini: „Am făcut o canisită acolo, dar trebuie una pentru câinii mici. Ați văzut ce se întâmplă când unul mic este lângă unul mare: cel mic se simte amenințat și devine el agresiv, latră, se zbate. Trebuie să le asigurăm și acestor animale frumoase condiții de a se simți și ele bine și stăpânii lor, lângă ele. Acest comportament al celor slabi față de cei puternici văd că este valabil și la scară umană. Și aici vedem că unii latră toată ziua, probabil din complexul pe care îl au, simțindu-se slabi”.

Vorbele lui Robu par a face aluzie la lupta electorală, având în vedere că ulterior, în cadrul aceleiași conferințe, dar pe alt subiect, Robu se declara puternic. Atât de puternic că poate face față suferințelor care i se aduc prin ceea ce el consideră neadevăruri atribuit lui. Pe de altă parte, printre cei din categoria „celor slabi”, după cum a definit-o Robu, se poate regăsi Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara, din câte se pare, principalul adversar a lui Robu la Primăria Timișoara și, poate, unul dintre cei mai vocali critici, în perioada preelectorală, a actualului primar. Acesta, se poate spune,  „latră toată ziua” la adresa primarului în funcție și a administrației conduse de el.

Comentarii

comentarii