Acasă Eveniment Călăuză arestată preventiv pentru trafic de migranţi, în Caraș-Severin. Ajuta două familii...

Călăuză arestată preventiv pentru trafic de migranţi, în Caraș-Severin. Ajuta două familii de sirieni să intre ilegal în ţară

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au depistat două familii de sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, sprijinite de o călăuză, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

În data de 14.11.2020, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche – judeţul Caraş Severin au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţie care a intrat în apele teritoriale româneşti.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut la malul românesc al Dunării, pe direcţia km flv. 1037,5,  opt cetățeni străini, două femei, doi bărbaţi şi patru minori.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că şapte dintre ei sunt cetățeni din Siria, formând două familii, adulţii cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, iar minori cu vârste cuprinse între doi şi 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că a opta persoană, tot un cetăţean sirian R.M., în vârstă de 22 de ani este călăuza celor două familii. Adulţii au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu barca cu intenția de a ajunge în ţări din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului sirian R.M.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi faţă de cetăţeanul sirian R.M., la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii